Societat

EQUIPAMENTS

Sant Martí Vell renuncia al centre d'interpretació

L'alcaldessa diu que l'espai sobre les Gavarres els feia il·lusió, però renuncia als 200.000 euros del fons Feder

L'equip de govern de Sant Martí Vell s'ha oblidat de manera definitiva de construir al poble un centre d'interpretació de les Gavarres. L'espai, el projecte del qual estava gairebé tot redactat, s'havia de fer a l'entrada del poble, però el consistori, en mans d'Independents per Sant Martí Vell (ISMV), no hi veia clara la viabilitat econòmica. “Ho hem desestimat perquè ens feia por el finançament que hi havíem d'aportar”, diu l'alcaldessa, Maria Àngels Vilà.

El cost del centre d'interpretació superava els 400.000 euros, dels quals la meitat els aportava la Unió Europea mitjançant els fons Feder. L'alcaldessa de Sant Martí Vell, de 260 habitants, explica que temia que la subvenció europea tardés molts anys a arribar i que, a més, la part que hi havia d'aportar el municipi, en l'actual context econòmic, tampoc no era fàcil d'assumir. “Estava molt bé el fons europeu, però ho havíem de pagar per endavant i, a més, ens ha fet por posar-hi diners i que no arribessin les subvencions.”

“Més factible” per fases

Vilà, l'alcaldessa de Sant Martí des del 2007, assenyala que el centre hauria estat “més factible” si l'haguessin pogut per fer fases, però amb la subvenció europea, segons afirma, hauria d'haver-se obert ben aviat. “Ens feia il·lusió i vam esperar fins al final del termini per decidir si hi renunciàvem”, indica l'alcaldessa.

LA FRASE

Hem desestimat fer aquest centre perquè ens feia por el finançament que havíem d'aportar-hi
Maria Àngels Vilà
ALCALDessa de sant martí vell

Frenen el projecte per no penedir-se'n

Vilà ha explicat que han preferit no iniciar cap aventura amb el centre d'interpretació de les Gavarres perquè se n'haurien pogut penedir en el futur. “No és que estigui perdut, d'aquí a un temps es pot reconduir, però en aquest moment és millor frenar-ho que no pas anar a un endeutament per no perdre els diners [del fons Feder].” Era una cosa del poble i van decidir renunciar-hi per escrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.