Societat

tarragonès

Via lliure per a l'arribada d'Ikea a Tarragona

La multinacional va signar ahir el conveni que ho farà possible

La botiga està previst que obri l'estiu del 2015

“Hem vingut a Tarragona per quedar-nos-hi.” Amb aquestes paraules posava punt i final ahir el director immobiliari d'Ikea Ibérica, Pedro Campelo, a diversos anys d'especulacions i endarreriments sobre el desembarcament de la popular multinacional sueca a la demarcació tarragonina. L'empresa especialitzada en el sector del moble i l'Ajuntament de Tarragona van signar ahir el conveni urbanístic i els contractes vinculats que donen via lliure a la construcció de la quarta botiga Ikea a Catalunya i la primera fora de l'àrea metropolitana de Barcelona. Si es compleix el calendari que tot just ahir es va posar en marxa, la botiga obrirà les portes l'estiu del 2015.

Els representants d'Ikea no van voler donar gaires més detalls de les característiques que tindrà l'establiment, i simplement van oferir com a xifres orientatives les que la multinacional aplica de manera estàndard a cada nou projecte: 60 milions d'inversió i creació d'uns 300 llocs de treball directes, que poden arribar a 500 afegint-hi els indirectes i els vinculats a la construcció de la botiga. “Serà una botiga dimensionada a les característiques de Tarragona”, va avançar Campelo.

L'arribada d'Ikea a les comarques tarragonines ha estat envoltada en els darrers anys per l'estira-i-arronsa amb Reus per aconseguir el projecte, tot i que, curiosament, els terrenys de Tarragona on s'instal·larà la botiga són pràcticament equidistants respecte de la capital del Baix Camp, i se situen a tocar de la T-11, l'autovia que uneix les dues ciutats. “Hem escollit Tarragona per la ubicació, l'accessibilitat i la dimensió comercial”, va detallar el director d'Ikea Ibérica. Tot i això, tant ell com l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, van destacar que la vocació del projecte és beneficiar per igual tota la demarcació, que en serà el mercat potencial.

LA XIFRA

500
llocs de treball
són els que es calcula que crearà l'arribada d'Ikea, entre directes, indirectes i obres de construcció.

Uns tràmits llargs i complexos

Tot i que va ser el 2010 quan l'alcalde de Tarragona va desvelar l'avançat de les converses amb Ikea i fins i tot la situació dels terrenys escollits, els darrers dos anys han estat plens d'especulacions i d'entrebancs. A la competència amb Reus s'hi va haver de sumar un conflicte que ha posat molts més pals a les rodes: la negativa de part dels propietaris dels terrenys a signar la venda dels solars a la multinacional sueca. De fet, l'Ajuntament reconeixia implícitament ahir que no tots els propietaris han signat el conveni urbanístic, però “sí els necessaris perquè tiri endavant” el procés, segons va dir Ballesteros. L'opció que ha permès desencallar el tràmit és una cessió dels drets comercials dels 45.000 metres quadrats que podrà ocupar Ikea, que, a més, pagarà gran part dels costos d'urbanització. Ballesteros es va referir ahir a aquest procés “llarg i complex” i va agrair la paciència mostrada als representants de la multinacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA