Societat

PLA DE L'ESTANY

Una quinzena dedicada a l'all i a la carbassa

Coincidint amb les fires de l'all -a Cornellà del Terri- i de la carbassa -a Esponellà- aquest cap de setmana comença la setena edició de les Jornades gastronòmiques de la carbassa i l'all del Pla de l'Estany. Es tracta d'una quinzena en què tretze restaurants de la comarca inclouen en les seves cartes plats elaborats amb l'all i la carbassa com a ingredients principals o complementaris. Ho organitza el Consell Comarcal amb la col·laboració dels ajuntaments d'Esponellà i Cornellà, el Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany i el patronat Costa Brava Pirineu de Girona. Els restaurants que ofereixen aquests plats especials són ca l'Arpa, can Gelada, la Cisterna i fonda La Paz, de Banyoles; can Boix de Vilamarí, can Ginebreda, la Masia i les Estunes, de Porqueres; can Masonet, de Cornellà; can Roca d'Esponellà, la Banyeta de Palol de Revardit, la Barretina, d'Orfes; i Ravonibus, de Ravós del Terri. Els preus oscil·len entre els 15,5 euros de les Estunes i els 65 euros de ca l'Arpa. A més, diumenge al migdia s'elaborarà a Esponellà una paella a base de carbassa, per a un centenar de persones.

Les jornades es van presentar ahir a la premsa. El president del Consell Comarcal, Jordi Xargay, va definir-les com una bona manera de potenciar els productes del territori i donar a conèixer el paisatge i el patrimoni de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA