Societat

Quatre detinguts i confiscades 300 plantes de marihuana a Piera

La investigació es va iniciar després que la policia rebés un avís sobre l'existència d'una plantació en una urbanització

Els arrestats també estan acusats d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i d'un altre per defraudar el subministrament elèctric

Quatre persones han estat detingudes en una operació que va permetre confiscar unes 300 plantes de marihuana en un domicili a la localitat de Piera (Anoia), segons han informat aquest dissabte els Mossos d'Esquadra.

Concretament, agents d'aquest cos de la comissaria d'Igualada i la policia local de Piera van detenir a la primera quinzena d'aquest mes tres homes de nacionalitat espanyola, identificats com Ivan C.S., de 38 anys; Aitor F.M., de 23; i Alejandro S.L., de 33, i un altre xilè, Omar Rodrigo G.U., de 38 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els quatre detinguts, tots residents al Prat de Llobregat, també estan acusats d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i d'un altre per defraudar el subministrament elèctric.

Segons han informat, la investigació es va iniciar després que la policia local rebés un avís sobre l'existència d'una plantació de marihuana en una urbanització de la localitat de Piera. Amb el suport d'una unitat de mitjans aeris dels Mossos, proveïda d'un sistema de mesurament tèrmic, es va poder determinar la presència d'una font contínua de calor a l'interior de l'habitatge sospitós i confirmar l'existència de la plantació.

Els agents de la policia van dur a terme el registre del domicili el passat 5 d'octubre i van descobrir les 300 plantes de marihuana al garatge de la casa, transformat en una estada condicionada per al cultiu. En altres habitacions de l'habitatge, els policies van trobar una pistola detonadora, amb sis cartutxos, i també van descobrir que la instal·lació elèctrica de la casa estava connectada a la xarxa pública.

El mateix dia, els agents van detenir un dels presumptes implicats. Els altres tres van ser arrestats en els dies següents. Dos d'ells, Ivan C.S. i Omar G.U., tenen antecedents, segons indica la policia, que precisa que els quatre homes van passar a disposició judicial a mitjans d'aquest mes per quedar posteriorment en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.