A l'estrena del tres de nou

Capgrossos vol alçar el seu primer castell de nou de l'any a Premià

Ja no poden esperar més. Els Capgrossos de Mataró són la darrera de les colles capdavanteres que encara no s'ha embutxacat cap construcció de nou pisos i volen posar-hi remei aquest diumenge a Premià de Mar. Aquesta no ha de ser l'única estrena del cap de setmana per als mataronins, que també s'han proposat alçar el cinc de vuit i el dos de vuit folrat. La diada de les Santes s'acosta i el cap de colla, Lluís Feliu, vol anar-hi amb bona part de la feina feta. A més a més, el cap de setmana també podria veure un altre pilar de set blau marí. S'ha acabat la calma, doncs, a Mataró.

Doble ració vilafranquina

Després d'un cap de setmana de descans i esperonats per recuperar el liderat, els Castellers de Vilafranca tornen amb un cap de setmana intens i amb dues diades que tenen més que apamades. La primera cita serà dissabte a la tarda a Altafulla, en la diada de les Cultures, on ja volen alçar el primer castell de nou del cap de setmana: el tres de nou folrat. Castell que volen repetir l'endemà a la tarda a Torredembarra, on també volen plantar el quatre de nou amb folre. La resta de la graella es completaria amb el quatre de vuit amb el pilar, el dos de vuit amb folre i el tres de vuit amb el pilar.

Menció especial, però, per la torre de vuit folrada. Després de l'anunci d'un possible dos de nou amb folre i manilles de cara a la diada de les Santes, els verds aprofitaran el cap de setmana per treballar aquesta estructura.

A part de les colles locals, Castellers d'Altafulla i Nois de la Torre, els verds compartiran plaça amb Xiquets de Tarragona a Altafulla i amb la Jove de Tarragona a Torredembarra. Els tarragonins aprofitaran les dues cites per consolidar el tres i el quatre de vuit.

40 anys plens d'història

Aquesta jornada també viurà un altre dels plats forts de la celebració dels 40 anys dels Castellers de Barcelona. Dissabte a la tarda se celebra a la plaça Sant Jaume la diada de Colles Històriques, amb la presència d'una de les colles deganes del món casteller, la Vella de Valls, acompanyada dels Minyons de l'Arboç, vila lligada al fet casteller des dels seus inicis. La diada recobra importància per als vallencs, ja que busquen repetir l'èxit amb els castells de la gamma alta de vuit que van tenir per Sant Joan. Així, la Vella portarà a plaça el quatre de vuit amb el pilar, el dos de vuit amb folre i el cinc de vuit. Els de Xavi Pena no descarten, però, donar la sorpresa i alçar el tres de nou a Barcelona.

C. HEREDIA

La Joves llueix el liderat

CARLES HERÈDIA

Vilafranca ja no ho té tan fàcil. Després de moltes temporades d'un clar domini verd al rànquing, sembla que enguany les coses se'ls posen una mica més difícils. Si després de Sant Joan la Vella els va prendre el liderat, aquesta setmana ha estat l'altra colla vallenca, la Joves, que ha desbancat els verds del capdamunt de la taula. Els vilafranquins, però, tenen dues cites aquest cap de setmana en què volen alçar castells de nou i tot sembla indicar que recuperaran amb facilitat aquesta primera plaça.

A part de la Joves, els altres grans beneficiats de la diada de Terrassa han estat els Minyons, que han pujat quatre posicions fins a situar-se també davant dels verds. Els Castellers de Terrassa, amb el flamant dos de vuit carregat, també pugen una posició. Els que van embalats són els Margeners de Guissona. Tres anys d'ençà de la seva fundació, ja s'han colat, per primera vegada, al grup de les quinze colles més destacades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.