Societat

Banyeres dedica el cap de setmana a la festivitat de Sta Llúcia

Com cada any per aquestes dates, Banyeres de Mariola viu aquest cap de setmana del 16 de desembre la festivitat de Sta. Llúcia com una autèntica reminiscència del patronatge de la santa protectora de la visió per a paperers i modistes, professions de gran arrelam en la població en temps passats. En la present edició de 2012, José Luis Vañó Pont será qui ostente el càrrec de Clavari.

Els actes s'iniciaran a la finalització de la missa vespertina de dissabte amb la tradicional traca que assenyala el començament de la festa seguit d'un cercavila que finalitza en el carrer dedicat a la santa i al caliu d'una gran foguera.

La jornada del diumenge concentra essencialment el gruix de la festivitat amb la despertà a partir de les 8.30 hores que es trobarà presidida pel Clavari acompanyats pels Majorals abillats amb la tradicional capa valenciana i barret.

A les 11.30 hores tindrà lloc la celebració de la missa solemne de Sta. Llúcia i a la seua finalització la comitiva s'adreçarà al seu carrer on es resarà un respons pels difunts de la Confraria. La festivitat seguirà ja de vesprada amb l'habitual processó prevista cap a les 19.15 hores a la finalització de la qual es dispararà un castell de focs artificials i es cantaran els gojos.

La proclamació dels Clavaris de l'any vinent clourà aquesta festa tan singular a Banyeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.