Societat

Societat

Premis als cavalls criats als aiguamolls de l'Empordà

El campionat d'Europa de doma clàssica ha premiat dos pura raça criats a la ramaderia Yeguada Senillosa

Dos cavalls procedents de la ramaderia La Yeguada Senillosa, situada als aiguamolls de l'Empordà i al terme municipal de Castelló d'Empúries, van ser premiats al novembre passat al campionat d'Europa de doma clàssica –denominat màster de cavalls ibèrics– que va tenir lloc a la població de Le Pin, al nord de París. Seni Luis, muntat per la geneta belga Anneleen Michielsen, i Seni Lloron, amb la geneta francesa Véronique Pruede, van quedar primer i segon classificats en les seves categories respectives. Tots els cavalls criats a la ramaderia Yeguada Senillosa són batejats amb noms que comencen per Seni, per deixar constància al llarg de la seva carrera del seu origen empordanès.

Una finca de 120 cavalls

Els dos cavalls premiats a l'Estat francès formen part dels prop de 800 pura raça espanyola criats fins avui en aquesta finca dels aiguamolls i impulsada per Arcadi Senillosa a final dels anys setanta.

En l'actualitat uns 120 cavalls són a la finca que combina la cria i venda d'animals de pura raça, venda de semen, juntament amb l'activitat de centre de preparació d'alt rendiment per a cavalls i genets que es dediquen a concursos morfològics i de doma clàssica. El conjunt d'aquestes activitats –que també inclouen el turisme rural– estan situades a les cinquanta hectàrees de la finca Els Estanys, entre Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries i al cor del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.