Festes populars i fires

Móra la Nova. (Ribera d'Ebre)

El millor oli d'oliva,a exposició

La Fira Intercomarcal de l'Oli reuneix productors i cooperatives de les DO tarragonines

Les por­tes de la Fira Inter­co­mar­cal de l'Oli (FIO) obri­ran dis­sabte amb 35 expo­si­tors, la major part coo­pe­ra­ti­ves i pro­duc­tors, i també uns estands que ofe­ri­ran vivers d'arbres. Es tracta, segons el direc­tor de la Fira, Ivan Vila­nova, d'una aposta que fa Móra la Nova pels pro­duc­tes de qua­li­tat de la zona: «Nosal­tres no som un poble que pro­du­eixi oli a gran escala, però al vol­tant se n'ela­bora de molta qua­li­tat i volem con­tri­buir a poten­ciar aquest pro­ducte.» És el mateix que suc­ce­eix amb el vi, que sense que Móra la Nova en sigui una gran pro­duc­tora, fa dinou anys que té un espai dife­ren­ciat a la Fira Agrícola, Rama­dera i Indus­trial d'octu­bre. «En el cas de l'oli, però, dedi­quem una fira exclu­siva a aquest pro­ducte, que amb els anys ha anat aga­fant força», explica Vila­nova.

A con­curs

Durant la fira se cele­bra un con­curs en què hi par­ti­ci­pen tots els olis pre­sents al cer­ta­men. L'orga­nit­zació n'envia una mos­tra de cadas­cun al panell de tast que deter­mina el gua­nya­dor. «Tots són de molta qua­li­tat, però el que s'endú el pri­mer premi acos­tuma a ser el més venut en cada edició», diu Vila­nova. A més d'aquesta acti­vi­tat, el direc­tor de la fira també des­taca el con­curs d'alli­oli, el tast d'olis de dis­sabte a la tarda i, sobre­tot, l'esmor­zar de diu­menge al matí, en què se ser­vei­xen més de mil clot­xes ama­ni­des amb l'oli nou. La fira es clourà el dia 29 amb una jor­nada tècnica sobre els cri­te­ris de qua­li­tat dels olis d'oliva a càrrec d'Àngels Calvo, cap del Panell de Tast d'Olis Ver­ges de Cata­lu­nya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.