Societat

Ontinyent aconsegueix paralitzar l'execució d'un segon desnonament

L'Ajuntament fa una crida als afectats a constituir una plataforma local o comarcal per fer millor front a la situació

Una família de quatre persones resident a Ontinyent que anava a ser desnonada aquest dijous no haurà d'abandonar el seu habitatge gràcies a les gestions realitzades amb el recolzament i assessorament de l'Ajuntament d'Ontinyent.

Els inquilins, que s'havien adreçat al consistori davant la situació a la qual s'enfrontaven, han rebut la notificació judicial de que el desnonament es paralitza, per un període que pot arribar als dos anys.

És el segon cas d'aquest tipus que es produeix als últims tres mesos, ja que cal recordar que una situació semblant viscuda per una altra família ontinyentina, que anava a ser desnonada el passat 29 de novembre, i que poc abans d'eixa data també salvava la situació.

L'Ajuntament d'Ontinyent, que també està fent gestions per ajudar altres tres famílies que es troben en perill de ser desnonades, convocava dimarts passat la Comissió Mixta de Desnonaments, creada en base a un acord unànime del plenari per tal de cercar alternatives que eviten els desnonaments per motius econòmics, i en els casos que no siga possible, garantir el reallotjament digne de les famílies afectades.

La municipalitat compta amb 8 habitatges socials habitables per fer front a aquesta problemàtica, una xifra que es considera “limitada” donat l'increment dels casos que s'està registrant.

A la Comissió Mixta es va parlar també d'altres mesures que s'estan estudiant, com ara recolzar a les famílies immigrants que no coneixen suficientment la legislació o l'idioma per tal de mediar amb les entitats bancàries i els jutjats. Es plantejà igualment un model de Conveni de Col·laboració amb la Diputació de València i el Col·legi d'Advocats per donar assessorament jurídic gratuït als afectats i es va posar damunt la taula el problema que tenen les comunitats de veïns d'edificis on els bancs s'han quedat en propietat varies vivendes no fan front al pagament de les despeses de la comunitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.