Societat

Alacant convoca una manifestació contra la llei Wert

La Plataforma per l'Ensenyament Públic acusa el Ministeri d'Educació d'imposar la nova normativa sense consens amb la comunitat educativa

La marxa eixirà el pròxim dissabte a les sis de la vesprada de les escales de l'Institut Jorge Juan

La Plataforma per l'Ensenyament Públic ha convocat una manifestació per al pròxim dissabte 26 de gener contra la nova Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE). Els representants del col·lectiu han escenificat, durant la roda de premsa per a explicar els motius de la manifestació, el que significa per a ells la llei Wert, que l'executiu espanyol té intenció d'implementar arreu de l'Estat a partir del curs 2014. Amb cascos d'obra, les boques tapades i davant un sacerdot, el membres de la plataforma han assegurat que la normativa “afavoreix els interessos de la cúpula de l'Església catòlica, és antidemocràtica perquè elimina la participació de la comunitat educativa i arriba en un moment de retallades quan els centres escolars es troben en un estat de precarietat molt gran”.

La Plataforma, que ha fet més d'una trentena de xarrades informatives sobre la LOMQE, fa una crida a la societat a participar en defensa d'un model d'ensenyament públic que garantisca l'educació de qualitat per a totes les persones, cosa que, segons la seua opinió, no fa el nou model “imposat” pel ministeri de Wert.

La Plataforma, que agrupa partits d'esquerres i sindicats, qualifica la LOMQE de “mercantilista, privatitzadora, precaritzadora, segregadora, adoctrinadora, antidemocràtica, recentralitzadora i elitista” i acusa el ministeri “d'imposar-la sense cap mena de diàleg ni consens amb la comunitat educativa.

Endarreriment

Durant la roda de premsa, el membres de la Plataforma s'han felicitat per l'anunci fet pel ministeri d'endarrerir l'aplicació de la LOMQE al curs 2014/15 i han assegurat que continuaran amb les mobilitzacions fins a aconseguir-ne la retirada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.