Els restauradors de Morella mostren els secrets de la tòfona
Les Jornades comencen avui i es desenvoluparan fins al 10 de març
Els restauradors de Morella acostaran els secrets de la tòfona al veïnat i als visitants, durant les pròximes setmanes. Avui, s'inicien oficialment estes jornades gastronòmiques i tindrà lloc el primer show-cooking que ajudarà a conèixer les característiques de la cuina d'este exquisit ingredient.
Així, aquest fong no sols es podrà degustar en dotze restaurants, sinó que es podrà fer-se en les demostracions culinàries que es realitzaran els dissabtes. Les Jornades de la Tòfona es desenvoluparan fins al dia 10 de març.
Els show-cookings són un bon moment per a descobrir tècniques de conservació de la tòfona, com complementar-la, com és millor cuinar-la... Estes demostracions culinàries comencen avui amb el restaurant Casa Roque i continuaran el 2, 9 i 23 de febrer i el 2 i 9 de març, a l'Ajuntament de Morella. Per mitjà d'aquesta iniciativa es podrà aprendre dels restauradors que participen en les Jornades.
En total són dotze restaurants els que oferixen menús protagonitzats pel “diamant negre” de la cuina. Els menús costen sobre uns 30 euros, la qual cosa suposa un preu assequible si es té en compte l'elevat preu del quilo d'este fong (sobre uns 600 euros). Tots els plats d'estos menús estan compostos per tòfona, ja que és un ingredient que combina molt bé amb dinars de cullera, carns i, inclús, postres.
Les Jornades de la Tòfona són les més importants que s'organitzen a Morella i, atrauen a un nombre molt important de visitants.