Ofereixen la biblioteca de Lletres per fer una oficina de turisme al Banc d'Espanya

Juntament amb dues naus de la Tabacalera, serà moneda de canvi en les converses entre Tarragona i l'Estat

Ja fa anys que l'immoble del Banc d'Espanya de la rambla Nova de Tarragona és objecte de desig de l'administració municipal, però perquè l'Estat el cedeixi a l'Ajuntament, l'administració local hauria d'incloure un altre recinte o espai com a moneda de canvi. Tant una part com l'altra han assegurat que les converses es troben en el tram decisiu, però les novetats respecte a aquest assumpte sempre arriben en comptagotes, emmarcades per la discreció que demanen totes dues bandes.

Ahir, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va afirmar que estudien incloure en les negociacions amb el govern estatal l'espai que ocupa la biblioteca de la facultat de Lletres de la plaça Imperial Tàrraco. «Si arribem a un acord, l'antiga biblioteca de Lletres serà per a la Subdelegació perquè hi ubiqui oficines administratives, a canvi d'equipaments importants per a la ciutat», va explicar el batlle en una entrevista a Tarragona Ràdio. La proposta de Ballesteros es complementaria amb la cessió de dues naus de la Tabacalera.

Tot això encara no és oficial, però sí que forma part de les converses entre l'Ajuntament i la Subdelegació del Govern, que tenen la cessió de l'immoble del Banc d'Espanya com a rerefons i objectiu prioritari. En qualsevol cas, la possibilitat d'entregar a l'Estat la biblioteca de Lletres ja circula des de fa almenys un any i mig, i de destins i usos possibles, no n'han faltat des que l'edifici va tancar les seves portes i es va fer públic que el consistori hi anava al darrere.

Turisme i tecnologia

En el cas que l'edifici passi a ser de titularitat municipal, la primera opció és ubicar-hi un centre d'informació i d'orientació turística, dotat de la tecnologia més avançada. Al pis de dalt, es proposa instal·lar l'hemeroteca municipal. Respecte a les dues naus del complex de la Tabacalera que el consistori estudia tornar a cedir a l'Estat –va aconseguir el traspàs fa tan sols uns mesos–, allí es podria instal·lar la biblioteca pública, que ara és al carrer Fortuny. La titularitat d'aquest centre és de l'Estat, però la gestió va a càrrec de la Generalitat.

Els terminis

Tot i que, atesa la lentitud inherent a molts projectes de la ciutat, l'alcalde tarragoní ja no gosa fixar terminis d'execució de pràcticament res, l'acceleració en les gestions és més que notòria i ahir mateix va subratllar: «Esperem que l'acord sòlid arribi en molt poques setmanes.»

Només hi havia una carta al calaix

S.C

Igual que l'alliberament de la façana marítima, l'aparcament Jaume I i el futur estadi del Nàstic, entre d'altres actuacions, la cessió de l'immoble del Banc d'Espanya a Tarragona és una de les nombroses rèmores que l'equip de govern del PSC i ERC porta a l'esquena. Durant el darrer ple per debatre l'estat de la ciutat, a la tardor de l'any passat, Ballesteros va recriminar als grups de l'oposició (CiU i PP) tot el retard acumulat. «De tema encarrilat, res de res. Només vaig trobar una carta dins d'un calaix en què es deia que Tarragona volia el traspàs del Banc d'Espanya, però res més», va dir l'alcalde tarragoní. Alguns col·lectius s'han fet ressò de la lentitud, com la JNC, que a través del web www.elbancpertarragonablogspot.com ha començat una campanya de recollida de signatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.