Societat

GRS col·laborava en la gestió dels ingressos de vint consistoris gironins

Eren serveis que l'empresa investigada pel cas Manga feia en el Consell de la Selva

També tenia de clients directes sis ajuntaments de la demarcació

L'empresa GRS Arc Local, investigada per un jutjat de Lugo per presumptes suborns a polítics i funcionaris de diverses administracions, col·laborava a través del Consell Comarcal de la Selva en la gestió dels ingressos de més de vint ajuntaments. A més dels consistoris, participava en la gestió de disset entitats urbanístiques i una comunitat de regants. Els serveis que donaven al consell eren d'assistència tècnica, suport administratiu, i assessoria tributària, recaptatòria, cadastral i inspectora.

Altres clients

A part de les feines fetes a través del Consell Comarcal, GRS tenia de clients directes sis ajuntaments a les comarques gironines. Es tracta dels de Girona, Figueres, Blanes, Lloret de Mar, Castell-Platja d'Aro i Riudarenes.

Per a l'Ajuntament de Girona havien dut a terme diversos treballs. Un dels últims havia estat l'actualització del cadastre sobre immobles urbans. Amb el consistori de Figueres, GRS hi col·laborava en la recaptació de sancions, i feia feines relatives a les notificacions municipals. Segons l'empresa, els treballs fets per a l'Ajuntament de Lloret haurien estat d'assistència, assessorament i suport administratiu al servei de gestió del cadastre. Amb Blanes, tenien contractada la gestió i recaptació de sancions, i el servei de notificacions de diverses àrees del consistori. Per a Castell-Platja d'Aro, el servei era un projecte d'assistència tècnica a la inspecció dels ICIO (impost sobre construccions, instal·lacions i obres). A Riudarenes, es va fer un treball de camp per a una possible actualització del cadastre.

A la resta del país

Les activitats de l'empresa no es limitaven a les comarques gironines. GRS també tenia de clients els consistoris de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Rubí, Calafell, Moià i Tordera. Els seus serveis per a aquests ajuntaments estaven relacionats generalment amb el cadastre —a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Rubí, Moià, Tordera i Calafell–. Per a Rubí, havia elaborat un projecte d'implantació de sistemes de comprovació de plusvàlues i expedients sancionadors; a Moià donava suport administratiu a la inspecció dels ICIO, i, pel que fa a Sabadell, gestionava la recollida, gravació, escanejat i arxivament de documents de la unitat de multes del servei de gestió tributària.

17
entitats urbanístiques
i una comunitat de regants gestionava també GRS a través del Consell de la Selva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.