Societat

trànsit

L'ús de l'AP-2 cau fins al 25% de la seva capacitat

L'autopista AP-2, en el tram entre Lleida i Montblanc, ha perdut usuaris i ara se situa al 25% de la seva capacitat amb poc més de 10.000 vehicles cada dia, segons dades de l'Ateneu Popular Garriguenc i Conca 22. Les dues entitats promouen el rescat d'aquesta autopista com a alternativa a la construcció de l'autovia A-27 entre Lleida i Montblanc, amb una reducció de costos important entre els 129 milions del rescat i els 305 de la nova autovia.

Les organitzacions estimen que l'ús actual de l'AP-2 se situa al nivell de 1990 i reforça el seu plantejament del rescat. En aquest supòsit, que el Ministeri de Foment va anunciar que estudiaria, els 10.000 vehicles que ara circulen cada dia per l'N-240 farien augmentar l'ús de l'autopista al 50% de la seva capacitat. Alhora, trauria trànsit pesat de Lleida o les Borges Blanques i donaria més competitivitat al transport de la producció agroalimentàries cap als ports de Barcelona i Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.