Societat

Tancats a una escola d'Alacant per un col·legi digne

El centre Majón-Cervantes compleix quatre anys en barracons tot esperant la rehabilitació del centre

L'Ajuntament assegura tenir una partida pressupostària i espera que la conselleria aporte la seua part

El col·legi públic Majón-Cervantes fa quatre anys que fa les classes en barracons i lluny del seu barri. La declaració de ruïna imminent va fer que fos desallotjat d'urgència i ara la lluita de pares. mares, mestres i també del barri en general, és que torne a ser col·legi de debò, amb aules de veritat i a prop de les seues llars.

Divendres, la comunitat educativa del centre es va tancar als barracons com protesta per la situació que estan vivint i exigeixen a les administracions la rehabilitació del centre, tal i com es va acordar l'any passat.

Ismael Vicedo, de la Plataforma per l'Ensenyament Públic, explica que “no volem que el Majón-Cervantes es convertisca en un nou cas com el del col·legi Benalua, on els xiquets han estat 11 anys fent classes en barracons”. Vicedo denuncia que l'ajuntament i la Generalitat es passen la “pilota”, “mentre a Alacant asseguren tenir una partida destinada a la rehabilitació del centre, la conselleria diu que es farà però no dona dates i l'ajuntament ens respon que fins que Cultura no pose la seua part, ells tampoc ho faran”.

La realitat és que el temps passa, els xiquets han de caminar més de 20 minuts per arribar al col·legi i les protestes creixen, “no és que siga una gran distància, però el col·legi estava al mateix barri i la distància fa que augmente l'absentisme, especialment els xiquets sense beca de menjador que no tornen per les vesprades”, ens explica la presidenta de l'AMPA, María Ángeles Fernández que també apunta que aquesta situació es un problema per a tot el barri, “els comerciants també es queixen perquè el col·legi també serveix de dinamitzador econòmic de la zona i ara esta tot mort”.

Amb tot, el tancament forma part d'una campanya més amplia encetada per pares, mares, alumnes, professors i comerciants que sota el lema “El nostre col·legi, al nostre barri JA” exigeix a les administracions que enceten la rehabilitació del centre sense més retards.

A l'acte de protesta d'aquest divendres van participar, a més de la comunitat educativa representants de Compromís, Esquerra Unida i el PSPV que vam qualificar la situació de preocupant i aposten per la rehabilitació del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.