Societat

societat

El fiscal vol presó pel boicot electoral a Banyoles

Els acusats són dos joves del Casal Independentista del Pla de l'Estany

Els fets van passar als comicis espanyols

El fiscal ha demanat presó per als dos joves del Casal Independentista del Pla de l'Estany, Pau Costa i Kibilly Camara, tots dos veïns de Banyoles, que van intentar sabotejar diversos col·legis electorals el dia de les eleccions espanyoles del novembre del 2011. Els acusa de temptativa de delicte electoral i d'una falta continuada de deslluïment d'immobles. Els joves van fer pintades incitant a l'abstenció i van travar els panys amb pega i agulles. En concret, van anar a diferents col·legis de Porqueres i Banyoles –entre els quals hi havia la seu de l'ajuntament– i van empastifar-ne les parets amb pintades incitant a l'abstenció. “No votis, lluita” o “Ningú et representa” són alguns lemes que van escriure a les façanes amb esprais. A més, van travar els panys de les portes introduint-hi una mena de massilla barrejada amb agulles trencades.

Els dos joves que s'asseuran a la banqueta dels acusats eren membres del Casal Independentista. Costa ja va ser jutjat i absolt per l'Audiencia Nacional el 2008, després que cremés fotografies del rei a cara descoberta a la plaça del Vi de Girona. L'altre, Kibilly Camara, ara té 24 anys i és jugador de rugbi.

Segons l'escrit del fiscal, el 20 de novembre del 2011, des de les cinc de la matinada i fins que la policia local els va enxampar, els dos independentistes van recórrer les seus de set col·legis. En concret, els que s'havien situat al CEIP Frigolet de Porqueres, al centre cívic de Mata, a l'ajuntament de Banyoles, a l'Ateneu de la plaça Major, a la guarderia La Balca, al CEIP Baldiri Reixac i al centre cívic de Can Puig.

Els agents, que ja havien detectat les pintades i els panys travats en altres punts de la ciutat, anaven recorrent els col·legis electorals per veure si podien enxampar-ne els autors. Al davant del centre cívic, la policia va veure-hi un cotxe amb el motor en marxa i els llums encesos. Al volant hi havia Kibilly Camara esperant l'altre jove, que havia anat a posar la massilla al pany i estava fent una pintada. Quan van veure els agents, els dos nois van intentar fugir però la policia els va barrar el pas.

Com que feia poca estona que s'havien fet els sabotatges, van poder retirar la barreja de gairebé tots els panys abans no s'assequés, excepte al del CEIP de Banyoles, que van haver de trencar-lo.

LA XIFRA

1.460
euros
reclama el fiscal als dos joves pel cost de reparar els danys per les pintades i un dels panys malmesos

Cinc mesos i mig

El fiscal demana per a Costa una condemna de cinc mesos i mig de presó i per la falta una pena de localització permanent de sis dies. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació reclama que els dos imputats indemnitzin els ajuntaments de Porqueres i Banyoles amb 1.460 euros, que és el que va costar esborrar les pintades i un pany nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.