Societat

societat

La Fundació Autisme Casadevall celebra el seu 25è aniversari

El centre de la Fundació Autisme Mas Casadevall, situada a Serinyà (Pla de l'Estany), espai de vida i treball per a persones amb trastorns de l'espectre autista (TEA), celebra el seu vint-i-cinquè aniversari amb deu actes. Avui mateix, a l'auditori de Girona, a les vuit de la tarda, té lloc un concert benèfic, a càrrec de Mariona Sarquella (piano) i les àries i dues òperes de Chantal Botanch (soprano), Xavier Mendoza (baríton) i Quim Solà (piano).

El programa és variat i complet, i es reparteix pel territori des de Banyoles fins a Barcelona; de l'Espai Cosmocaixa, a la sala Luz de Gas. I els espectacles, transversals: espectacle de màgia, concert del grup P.F.V; la projecció del documental Poca Vergonya a la Filmoteca de Catalunya, conferències i concerts. Tot plegat per posar en relleu el treball, la dedicació i la tenacitat solvent que des ja els principis dels anys seixanta del segle passat van mantenir moltes associacions, que van ser l'embrió de la fundació.

El Mas Casadevall és una iniciativa privada que té cura de les persones afectades de trastorns de l'espectre autista (TEA) i que prevé aquesta invalidant alteració. Precisament van ser aquestes associacions creades als anys seixanta i setanta per diversos centres infantils existents a Catalunya que van donar l'impuls definitiu a la seva transformació. Uns i altres varen prendre el nom d'una masia del segle XVIII situada en el municipi de Serinyà, de la que el centre en faria la seva seu social des de la seva obertura el novembre de 1988. La missió encarregada pels fundadors té així una condició bàsica: amb la màxima cura de les possibilitats socials dels residents o usuaris. És a dir, millorant la seva autonomia i independència. D'això li ve la divisa que acompanya el nom del centre: “Educant una conducta independent.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.