Societat

El Mercadal fa barri

L'associació de veïns del sector participa activament en aquesta edició de Temps de Flors engalanant balcons i fent actes festius tot avui

Una exposició de fotos antigues repassa l'evolució de la zona

El Mer­ca­dal vol recu­pe­rar l'espe­rit de barri. Aquesta és la volun­tat de l'asso­ci­ació de veïns d'aquest sec­tor, que es va reac­ti­var i tor­nar a cons­ti­tuir ara fa uns vuit mesos. Una de les vies que han tro­bat per donar-se a conèixer ha estat impli­car-se de manera activa en l'actual edició de Girona, Temps de Flors amb diver­ses acti­vi­tats, entre les quals des­taca un con­curs de deco­ració de bal­cons. Han estat encara pocs els que en aquesta pri­mera edició s'hi han vol­gut sumar, però ha ser­vit per dotar d'un fil con­duc­tor flo­ral des del pont de les Pei­xa­te­ries Velles fins a la plaça on hi ha l'església del Mer­ca­dal.

Una altra con­tri­bució és la pro­gra­mació d'actes tot el dia d'avui, des dels jocs tra­di­ci­o­nals que apor­ta­ran Fefe i Cia fins a la cer­ca­vila que es farà al punt del mig­dia amb els gegants de Sarrià o els actes infan­tils també a la tarda i la can­tada d'hava­nera del grup Norai de Palamós, a par­tir de les set de la tarda, que inter­pre­tarà hava­ne­res de com­po­si­tors que han vis­cut en un moment o altre al barri.

El colofó de la jor­nada d'avui és el sopar popu­lar amb ball de festa inclòs que començarà a par­tir de les nou del ves­pre. El pre­si­dent de l'asso­ci­ació de veïns del Mer­ca­dal, Agustí Amaya, explica pre­ci­sa­ment que el sopar els ha de ser­vir “d'excusa” per tro­bar-se i “fer una mica de barri”.

Tots els actes d'avui són pre­ci­sa­ment per fomen­tar la relació del veïnat, per millo­rar la conei­xença mútua i recu­pe­rar l'espe­rit de barri que durant molts anys ha carac­te­rit­zat el Mer­ca­dal.

Èxit de les imat­ges històriques

Una de les acti­vi­tats que arros­se­guen més ciu­ta­dans és l'expo­sició en un local del car­rer Hor­tes que per­met veure a través de foto­gra­fies històriques l'evo­lució del barri. Des de la presència de fàbri­ques com ara la Gro­ber o la de Can Martí de les capses fins a comerços històrics com eren el Gru­art­mo­ner, el cafè Español, el Col­mado Vall­majó o l'edi­fici històric de les Pei­xa­te­ries Velles que va aca­bar donant nom al pont Eif­fel. La trans­for­mació urbanística amb la nova plaça Cons­ti­tució en des­a­parèixer la Gro­ber, l'edi­fici de l'Ave Maria, així com els cen­tres esco­lars o els can­vis en car­rers com ara la Gran Via, Santa Clara o Hor­tes es poden veure en aquesta mos­tra oberta fins al dia 21.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.