Societat

Gastronomia

Cireres per un moment dolç

campanya ·

16 restaurants participen en la campanya ‘Remena'm la cirera' 2013

Josep Roca comparteix l'èxit d'El Celler amb els restaurants de l'Empordà

La cirera,a la cuina, la millor imatge del moment dolç que viu la gastronomia gironina

Crui­xent de boti­farra dolça, cire­res i foie; mus­clos amb esca­betx i cire­res o pastís de for­matge fresc, cire­res i rata­fia. Aquests són alguns dels tas­tets que els res­tau­rants de l'asso­ci­ació La cuina del Vent van pre­sen­tar ahir a Llers per donar el tret de sor­tida de la cam­pa­nya Remena'm la cirera 2013. Fins al 30 de juny, en aquesta cam­pa­nya gas­tronòmica la cirera és el fil con­duc­tor d'un recor­re­gut gas­tronòmic per setze res­tau­rants de l'Alt Empordà, des de Llançà, Cadaqués, Roses, Cas­telló d'Empúries, Figue­res, Navata, Avi­nyo­net, Espi­na­vessa, Pont de Molins, Maçanet de Cabrenys o Ter­ra­des. Amb actes com el d'ahir els orga­nit­za­dors (l'Asso­ci­ació d'Hos­ta­le­ria de l'Alt Empordà, l'agru­pació la Cuina del vent, pro­duc­tors de cire­res i muni­ci­pis de Llers i Ter­ra­des) posen fil a l'agu­lla per acon­se­guir la Deno­mi­nació d'Ori­gen Pro­te­gida Cirera de l'Empordà.

La cirera va ser ahir la imatge per­fecta per il·lus­trar el moment dolç que viu actu­al­ment la gas­tro­no­mia giro­nina, un moment dolç sobre en què tots els pro­ta­go­nis­tes de la jor­nada van coin­ci­dir; i entre els pro­ta­go­nis­tes no hi fal­tava un repre­sen­tant del millor res­tau­rant del món, Josep Roca. El som­me­lier d'El Celler ahir era un res­tau­ra­dor més entre com­panys de pro­fessió i no es va dei­xar de dir que si en un radi d'uns cin­quanta quilòmetres dos esta­bli­ments han acon­se­guit el títol de millor res­tau­rant del món no és fruit de la casu­a­li­tat: “Aquí hi ha un pòsit, uns refe­rents històrics, una manera de fer, una cuina en família, que fa escola i és escola, per això l'èxit és com­par­tit”, va dir Josep Roca, agraint les feli­ci­ta­ci­ons dels com­panys de gremi i rei­vin­di­cant la cuina d'un ter­ri­tori i els seus pro­duc­tes: la cirera, vins, for­mat­ges o pro­duc­tes del mar (aquest cap de set­mana també es van ini­ciar les jor­na­des gas­tronòmiques de l'Esca­marlà a Llançà.

L'inici de la cam­pa­nya Remena'm la cirera coin­ci­deix amb el lliu­ra­ment dels pre­mis For­qui­lla de la Cuina del Vent: enguany han que­dat pre­mi­ats Joan Viñas, del res­tau­rant La Llar, a Cas­telló d'Empúries, per la seva tra­jectòria; l'enti­tat La Cuina de l'Empor­da­net, que enguany com­pleix 25 anys, i Joan Car­les Àlva­rez, del res­tau­rant For­nal dels Fer­rers de Ter­ra­des, que va ser pre­ci­sa­ment un dels impul­sors de la cam­pa­nya Remena'm la cirera. I com a pre­mis espe­ci­als també es van home­nat­jar dues cares de la cuina giro­nina: la colla el Ranxo de Llançà (que ahir va pre­pa­rar l'arros­sada) i, evi­dent­ment, El Celler de Can Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.