Societat

Universitats

“Més fàcil; l'altre va ser un despropòsit”

Tres mil estudiants van repetir ahir la prova de matemàtiques per apujar nota

La majoria coincidien que l'examen era més accessible

Cares de satisfacció i alegria, malgrat els nervis inicials i la rellevància d'un esdeveniment tan important. “Era bastant més accessible que l'examen anterior. Estava nerviosa, però no tant com quan ens van dir que la prova contenia un error”, assegura Ester Pons, visiblement alleugerida després d'haver acabat l'últim examen abans de començar les vacances.

Com l'Ester, més de tres mil estudiants arreu de Catalunya van repetir ahir la prova de matemàtiques per aquell famós examen que va ser objecte de tanta polèmica perquè contenia un “error tècnic” en un dels anunciats. “Quan ens van dir que el primer exercici no estava del tot bé va ser una bogeria col·lectiva. Ens vam posar molt nerviosos, ja que vam haver de començar de nou”, relata Anna Roca, després d'assegurar que la prova d'ahir va ser més fàcil i en consonància amb els exercicis que havien fet durant el curs.

És la primera vegada en més de vint anys de la selectivitat que una incidència ha obligat a refer una prova. El govern de la Generalitat va recomanar als responsables de les proves d'accés a la Universitat (PAU)que oferissin l'opció de repetir la prova perquè la comunicació de l'error no va ser simultània a totes les aules i, per tant, no es va poder garantir que tothom disposés del mateix temps. En aquest sentit, molts dels estudiants que ahir van decidir participar en aquesta convocatòria extraordinària van denunciar que no s'havia tractat a tothom igual. “Crec que s'havia de tornar a fer, ja que molts companys meus no van tenir els quinze minuts extres que a mi em van deixar. Si a sobre de comunicar-te que hi ha una pregunta malament al cap de mitja hora d'haver començat no et donen més temps per acabar, és impossible que surti bé”, comenta Àlex Pérez.

El despropòsit, que va començar el 12 de juny passat, va acabar ahir a dos quarts de set de la tarda amb la sensació general entre els participants d'haver estat un examen “no tan difícil”, i “fàcil d'aprovar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.