Societat

Valencià ha rebut 164 joves saharians en acollida

El programa ”Vacances en Pau” té una durada de dos mesos i permet a joves entre 7 i 12 anys abandonar el desert de Tinduf i gaudir d'experiències noves

Aquesta matinada passada han arribat a l'aeroport de Manises 164 joves saharians que passaran l'estiu amb famílies d'acollida de les demarcacions de València i Castelló, així com a la comarca d ela Marina.

Aquest contingent s'afig als vora un centenar que van arribar dilluns passat i que es troben convivint amb famílies de la demarcació d'Alacant.

Els joves són els beneficiaris del programa ”Vacances en Pau” que coordina la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble saharià del País Valencià, que arriben des dels campaments de Tinduf on viuen amb les seues famílies en dures condicions.

Els joves saharians passaran dos mesos amb famílies valencianes, la qual cosa els permetrà gaudir del que per a aquests joves esdevé un luxe perquè experimenten sensacions que allà els hi resulten inabastables, com és el cas d'un bany ala platja o la piscina, llum elèctrica, aigua corrent i alimentació equilibrada.

Durant el temps d'estada al país Valencià, els joves saharians passaran una reconeixement mèdic facilitat per la conselleria de Sanitat, hagu compte que la major part del grup arriba amb anèmia. També passaran per revisions oculars amb el suport de la Fundació Oftalmològica de la Mediterrània i la Clínica Lizarbe.

El programa ”Vacances en Pau" porta en marxa al País Valencià des de fa 18 anys i es tracta d'una proposta que implica moltes famílies que s'hi dediquen durant dos mesos a tenir cura d'questa joves i això esdevé un altaveu perquè es conega la problemàtica del poble saharià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.