Societat

Ferit greu el pilot d'una avioneta que s'ha estavellat en un camp a Peramola

L'únic ocupant de l'aparell ha quedat atrapat mentre feia un aterratge d'emergència

L'avioneta feia el trajecte de Mallorca a Tragó de Segre

El pilot d'una avioneta ha resultat ferit greu aquest dimecres a la tarda després d'estavellar-se en un camp proper a Peramola (Alt Urgell), segons han informat els Bombers de la Generalitat. El sinistre s'ha produït als volts d'un quart de vuit de la tarda en una zona de conreu propera a l'entrada del municipi de Peramola, al costat de la carretera LV-5118, a l'altura del quilòmetre 5. El pilot, únic ocupant de l'aeronau, s'ha quedat atrapat dins l'avioneta i els bombers l'han pogut excarcerar sobre tres quarts de vuit. A resultes de l'accident, té les cames trencades i una ferida oberta, segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Fins al lloc s'hi ha desplaçat quatre dotacions terrestres i un mitjà aeri dels Bombers de la Generalitat, a més d'una ambulància i un helicòpter medicalitzat del SEM. La Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya (Aerocat).Segons les primeres informacions, l'avioneta, que feia el trajecte de Mallorca a Tragó de Segre, s'ha accidentat al fer un aterratge forçós. En l'aparell hi viatjava un sol ocupant, un home de 64 anys, que ha quedat atrapat a l'interior de l'avioneta i ha patit ferides greus. Després de ser excarcerat pels Bombers, ha estat evacuat amb l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.Els Bombers de la Generalitat han remullat tot l'aparell per evitar que no hi hagués risc d'encendre's i també han realitzat l'excarceració del ferit, a més de col·laborar amb els serveis sanitaris en l'atenció i evacuació del ferit.A més de l'helicòpter medicalitzat del SEM, fins al lloc s'hi ha desplaçat també una ambulància, a més de cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.