Societat

El restaurant Can Fabes tanca aquest dissabte

Després de la mort de Santi Santamaria, la família no ha pogut mantenir el negoci

La filla del xef espera que sigui un adéu “temporal” perquè han rebut diverses ofertes per vendre el local, que va ser el primer a Catalunya en rebre tres estrelles Michelin

El restaurant Can Fabes de Sant Celoni, el prier que va rebre a Catalunya tres estrelles Michelin, tanca aquest dissabte a causa de les dificultats econòmiques per mantenir el negoci, tot i que els propietaris estan negociant la venda amb diversos inversors, tant nacionals com internacionals, per evitar que el tancament sigui definitiu.

Després de la mort del seu fundador, Santi Santamaria, el febrer del 2011, la seva filla Regina va prendre les regnes del negoci, però el 17 de juliol passat la família va anunciar el tancament del restaurant després de 32 anys.

“En aquests temps tan difícils per a la gran cuina del nostre país, Can Fabes manca de la viabilitat econòmica necessària per seguir amb un projecte basat en l'excel·lència”. Aquesta és el motiu que s'esgrimia en el comunicat, que assegurava que es posava punt final a un dels capítols més brillants de la cuina europea dels últims 25 anys.

Amb tot, Regina Santamaria ha explicat que tenen sobre la taula diverses ofertes de possibles inversors, encara que veu difícil que l'acord pugui arribar abans de setembre: “A l'agost és complicat tancar pactes, perquè tot està molt parat, però esperem que el tancament del dia 31 sigui només temporal”.

Santamaria, que no s'atreveix a donar cap data per a la possible reobertura, ha afirmat que, en cas de concretar-se el traspàs, els primers a saber-ho seran els actuals treballadors, perquè puguin decidir si volen seguir treballant al restaurant.

Els propietaris de Can Fabes van assegurar en el comunicat de comiat que se senten satisfets d'haver mantingut els valors i els ideals inculcats pel xef, tot i la seva absència.

La Guia Michelin va decidir reduir en la seva edició del 2012 -nou mesos després de la mort de Santamaria- de tres a dues les estrelles de Can Fabes, llavors encapçalat pel xef Xavier Pellicer, successor a la cuina de Santamaria fins a principis d'aquest any, quan va deixar el restaurant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.