Societat

La recepta

Els caragols se serveixen en got

Bar Córdoba ofereix a l'estiu una de les tapes típiques d'Andalusia: els caragols petits en got

La imatge no deixa de ser curi­osa: un gibrell al sol, a les por­tes del bar Córdoba, ple de petits cara­gols. L'aigua és tèbia, els cara­gols sur­ten de la closca atrets per la calor. I s'ofe­guen. Que és el que jus­ta­ment pretén el cui­ner Manuel Mara­ver, a qui tot­hom coneix com El Sevi­lla. “És que si no són més difícils de men­jar, s'han de treure de la closca amb un escu­ra­dents”, explica. Aquest sevillà fa 30 anys que cuina uns cara­gols que són típics de l'estiu, de Còrdova i Sevi­lla, on es conei­xen com cara­co­li­llos en vaso i es venen com si fos­sin pipes. La tapa té fans vin­guts de tot l'àrea metro­po­li­tana i més enllà.

RECEPTA
Bar Córdoba. Luarca, 12. L'Hospitalet de Llobregat
INGREDIENTS:
Caragols petits, menta fresca, all, anís, nou moscada, coriandre, caiena, sal i una pastilla de brou concentrat. Es posen a bullir els caragols amb les espècies dins una bossa, de la qual s'extreu el suc.
El bar Córdoba és al carrer Luarca, una via per a vianants del barri de Pubilla Cases on es concentra un alt nombre de bars de tapes. Els plats del Córdoba han estat premiats per la Ruta de la Tapa local.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.