Societat

Alacant mostra la seua solidaritat amb els docents de les Illes Balears

A l'acte s'ha llegit manifest i s'han recaptat fons per a ajudar els vaguistes

La lluita del professorat de les Illes Balears en defensa de l'ensenyament públic i en català ha trobat aquests dies la solidaritat de la resta dels territoris de parla catalana en forma de concentracions que en el cas d'Alacant ha concentrat un centenar de persones convocades per diferents associacions i col·lectius.

En la concentració s'ha llegit un manifest de suport als docents que comencen la seua tercera setmana de vaga indefinida en protesta per la imposició des del govern del PP d'un decret de llengües que margina el català de l'escola.

En el text es destaca que la decisió de fer una vaga d'aquestes característiques s'ha pres després d'un “intens procés de debat”, per tal de “plantar cara a les polítiques del govern balear que afecten negativament l'escola, el professorat i l'alumnat” i de manera especial el TIL, un decret que “pretén impedir que el català siga la llengua vehicular en el sistema educatiu”.

El manifest, que mostra el “total suport als docents de les Illes”, qualifica de “genocidi lingüístic” les mesures del govern de Bauzá i recorda que “la persecució i els atacs a la llengua no s'han produït tan sols a les Illes”. El document també emfatitza la situació de “milers d'alumnes valencians que no poden estudiar en la seua llengua”, els “atacs a la immersió lingüística al Principat per la via judicial” o la derogació de la llei de llengües a l'Aragó i “l'invent del Lapao”.

Caixa de resistència

A la concentració també s'han recaptat fons destinats a ajudar els vaguistes en la seua lluita a través d'un sorteig solidari a iniciativa del col·lectiu Som Països Catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.