Societat

Detinguts a Blanes dos germans que van atracar set sucursals bancàries

Els lladres utilitzaven un ganivet de grans dimensions i una pistola per intimidar les víctimes

Els atracadors van actuar a entitats bancàries de Barcelona, Reus, Vilafranca del Penedès i Cornellà

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes a Blanes com a presumptes autors de set atracaments a entitats bancàries de Barcelona, Reus, Vilafranca del Penedès i Cornellà de Llobregat. Els detinguts, de 30 i 36 anys i nacionalitat espanyola, han ingressat a presó.

La investigació va començar el passat 13 de setembre després que un sol individu atraqués una entitat bancària a Barcelona i intimidés amb un ganivet una de les treballadores de l'oficina. Quinze dies més tard el mateix home va assaltar un altre entitat a la capital catalana, aquesta vegada acompanyat per un altre individu. En aquesta ocasió van utilitzar un ganivet de grans dimensions i un pistola per intimidar les víctimes. Al mes d'octubre els dos atracadors van cometre tres robatoris més a sucursals bancàries de les localitats de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Reus.

En tots els casos seguien el mateix patró: un primer atracador entrava a l'oficina amb un ganivet de grans dimensions, amenaçava els treballadors i s'apoderava dels diners. Mentrestant, el segon individu intimidava els clients amb una arma de foc i realitzava les tasques de vigilància. En cada atracament canviaven el seu aspecte i manera de vestir per no ser reconeguts per la policia.

Amb tot, la Unitat Central d'Atracaments va analitzar les imatges i va aconseguir identificar un possible sospitós, que va començar a ser investigat. Finalment, la policia va determinar que el segon atracador era el seu germà.

El passat 7 de novembre els dos germans van protagonitzar dos nous robatoris, en aquest cas a Vilafranca del Penedès i a Reus. En el primer atracament no van poder obtenir diners perquè era una oficina comercial sense efectiu. En el segon sí que van poder robar 10.000 euros.

Mentrestant, la policia va activar un dispositiu de recerca dels investigats i, sobres les 17h, els agents que feien la vigilància d'un dels immobles van observar com els dos sospitosos sortien de la casa amb la mateixa roba utilitzada en l'atracament. En el moment de la detenció els lladres portaven a sobre 3.500 euros en efectiu. També es va recuperar un vehicle d'alta gamma que els lladres havien utilitzat per a la fugida.

Més tard es va localitzar una arma de foc, dos ganivets de grans dimensions i diverses peces de roba que havien utilitzat en les seves actuacions i que tenien amagats a una zona boscosa de Gelida.

Als dos detinguts se'ls imputa un total de set robatoris amb violència i intimidació a diverses entitats bancàries. El valor total de diners que haurien sostret diners és de 36.000 euros. A un dels lladres també se l'imputa un delicte de falsificació de document públic oficial ja que en el moment de la detenció portava un carnet de conduir italià falsificat.

El dia 9 de novembre van passar a disposició judicial al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Blanes i el jutge en va decretar ingrés a presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona