Societat

Més de 8.000 avis esperen plaça de residència pública

La gran majoria de les sol·licituds són d'ancians en residències privades que esperen plaça per al trasllat

La llista d'espera de persones de la tercera edat que esperen que se'ls assigni una plaça de residència pública va arribar a 8.347 el mes d'agost passat, segons va informar ahir la consellera de Benestar Social, Neus Munté, a través d'una resposta parlamentària. D'aquestes persones, un total de 5.816 estan allotjades en una residència privada i han sol·licitat el trasllat a un centre públic quan els sigui concedida la plaça.

Les dades de llista d'espera també afecten els centres de dia. En aquest sentit, a l'agost passat hi havia 557 persones esperant una plaça, de les quals 424 ja estaven en altres centres però havien demanat el canvi. Totes les persones en llista d'espera són beneficiàries d'alguna ajuda prevista en la llei de la dependència.

A la millora d'aquestes dades hi contribuirà ben aviat el municipi de Montblanc, que ha rebut una assignació de 400.000 euros per reiniciar unes obres aturades a la residència geriàtrica.

Els treballs permetran recuperar tretze habitacions que es troben inutilitzables des de fa dos anys. Les obres que s'hi duien a terme es van suspendre l'any 2011 arran de la fallida de l'empresa constructora. Es va deixar a mitges la remodelació de la façana i les tretze habitacions que ara podran ser acabades.

LA XIFRA

7.974
barcelonins han mort mentre esperaven que es resolgués la seva valoració per cobrar la dependència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia