gastronomia
Chavela, un restaurant original a La Gornal
El restaurant va néixer l'any 1990, de la passió que Francesc Ferrero i la seva dona tenen pel món de la gastronomia, i l'establiment ret homenatge a Chavela Vargas la força i cançons del qual els ha inspirat en moltíssims moments. S'ofereix una cuina tradicional i de mercat, amb tocs de modernitat, molt ben presentada, en un ambient familiar i entre les parets d'una vella casa del poble, en les quals Chavela murmura tradició i amaga secrets únicament revelats per aquells que les visiten: «la música no té fronteres, però sí un final comú: l'amor i la rebel·lia.» (Chavela Vargas). La decoració és molt singular i combina el rústic amb el modern. Al capdavant del menjador hi ha Rolando Roys, que també és propietari, amb Francesc Ferrero, que s'encarrega dels fogons, amb el suport de Hector. En total disposa de 3 menjadors (1 per a fumadors) amb una capacitat per a uns 50 comensals. El celler té una trentena de referències. Francesc Ferrero es va formar en l'Escola d'Hostaleria de Cambrils, i amb el pas dels anys va col·laborar i va adquirir experiència en diferents restaurants d'Espanya, França i Nova York. Es considera un gran amant de les receptes tradicionals de l'àvia (sopa de ceba) i de la cuina més moderna (va crear el «cafè amb llet sòlid per mullar en un croissant líquid»).
Entre les seves especialitats culinàries podem esmentar l'amanida Chavela. mesclum, fruits secs, espurnes de formatge de cabra, fruites de temporada i confitura de tomàquet, 10,00 €; carpaccio de vedella amb espurnes de parmesà i emulsió de cítrics, 9,50 €; timbal de l'hort i muntanya gratinat amb formatge de cabra i vinagreta d'olivada, 10,00 €; arròs de rocafort amb daus de verdures saltejades,10,50 €; arròs negre amb tinta de calamars i fruits del mar, 14,50 €; salmó d'Islàndia al forn amb salsa beixamel suau i textura de 4 formatges, 11,00 €; filet turnedó de vedella en crosta de 3 pebres, reducció de Merlot amb parmentier de patata i confitura de ceba, 21,00 €; ànec confitat sobre un niu de patates, prunes, pinyons i confitura de fruites, 12,00 €; rul·los de conill farcit a la salsa antiga, 11,00 €. A l'hora de les postres, negra temptació. suflé de xocolata amb gelat de vainilla de Madagascar, 6,50 €; lemoncham, gelat de llimona i cava, 6,00 €; brownie de la casa sobre salsa anglesa i reducció de maduixes, 6,50 €. El restaurant també té un menú setmanal de 14,95 euros i un menú degustació de 25,00 euros. El vi de la casa és el Avgvstvs Merlot Syrah.