Societat

Hospitals públics i CAP se sumen al recapte de menjar

Un total de 52 centres de salut de la regió sanitària de Girona s'adhereixen a la campanya del Banc dels Aliments i a partir d'avui i fins demà faran de punts de recollida de productes bàsics

Un total de 52 centres de salut de la regió sanitària de Girona s'han afegit a la campanya de recollida d'aliments del Gran Recapte, organitzada pel Banc d'Aliments. Es tracta de la xarxa de centres d'atenció primària (CAP) de la regió, formada per 36 centres i quatre consultoris locals, juntament amb els set centres de salut mental, així com els hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt, i el centre d'especialitats Güell de Girona. Al Trueta, també s'han adherit a la iniciativa l'Institut Català d'Oncologia, el Banc de Sang i Teixits, l'Institut de Diagnòstic per la Imatge i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona. Tots aquests centres –que són gestionats per l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS)– s'avancen un dia al Gran Recapte i faran de punts de recollida avui i demà.

La recollida als centres de salut està oberta a tota la ciutadania. Per això, els punts de recollida s'emplaçaran a les oficines d'atenció al ciutadà i als punts d'informació dels diferents centres. La idea és aprofitar la proximitat de la ciutadania als centres de salut per recollir aliments nutritius de llarga durada com llegums secs, conserves de peix, oli i llet.

El Banc dels Aliments confia recollir 400 tones de menjar durant el Gran Recapte de demà, divendres, a la tarda i tot dissabte, que a la demarcació tindrà la participació de 320 establiments repartits en 78 poblacions. Els aliments recollits es repartiran entre les persones més necessitades a través de 112 entitats benèfiques locals. En la campanya hi participaran 3.000 voluntaris. Com a tret de sortida del Gran Recapte, professors del Conservatori de Música de Girona oferiran avui un concert benèfic gratuït i d'accés lliure a l'Auditori de Girona. Els assistents podran fer donatius que es destinaran a comprar menjar.

L'organització fa una crida a la mobilització de la ciutadania. El menjar que recull l'anomenat “banc bo” ha beneficiat aquest any prop de 42.000 persones, de les quals 2.180 són menors de tres anys. Fins ara ja s'han repartit 1.500 tones d'aliments.

Punt de recollida a Hostalric

La biblioteca Modest Salse d'Hostalric s'ha afegit al Gran Recapte d'Aliments amb una iniciativa que es durà a terme fins al 29 de novembre. Per donar un al·licient més a la iniciativa solidària organitzada per la Fundació Banc dels Aliments, tothom que faci un donatiu (un paquet, envàs o ampolla) en el marc d'aquesta campanya rebrà un llibre de regal. A Riudellots també es recullen aliments, al casal de jubilats. Els aliments que es necessiten són els de llarga caducitat: oli, llaunes de conserva de peix, arròs, farina, llegums, galetes, pasta i sucre.

N.F.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia