Societat

El TSJ processa a l'exalcalde d'Alacant per suborn impropi

Luis Díaz Alperi també està acusat de tres delictes contra la Hisenda Pública en la mateixa causa oberta arran d'una denúncia interposada per la Fiscalia per pagaments dubtosos

Un magistrat de la sala civil i Penal del TSJ valencià ha processat a l'exalcalde d'Alacant i diputat del PP en les Corts Luis Díaz Alperi, per tres delictes contra la Hisenda Pública i suborn impropi en la causa oberta arran d'una denúncia interposada per la Fiscalia que posava de manifest pagaments dubtosos avalats per tres societats en els exercicis 2007, 2008 i 2010.

El jutge ha processat també a tres empresaris i ha acordat el sobreseïment de la causa respecte d'altre imputat. El magistrat ha conclòs la instrucció i ha donat trasllat de les actuacions al ministeri fiscal i a l'acusació personada –Advocacia de l'Estat en representació de l'Agència Tributària– perquè sol·liciten bé l'obertura del judici oral formulant el corresponent escrit d'acusació, o bé el sobreseïment que puga procedir o, excepcionalment, la pràctica de diligències complementàries, segons ha informat el TSJ.

L'exprimer edil alacantí també està imputat en el TSJ pels presumptes delictes de revelació d'informació privilegiada, tràfic d'influències i suborn en la causa separada del cas Brugal, que investiga presumptes irregularitats en la tramitació del PGOU d'Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia