Societat

religió

Nou servei per a les cendres als Àngels, a Sant Martí Vell

El bisbe de Girona va beneir ahir un columbari al santuari

L'espai memorial té capacitat per a 400 urnes

El santuari de la Mare de Déu dels Àngels, a Sant Martí Vell, és el primer espai religiós de la diòcesi, fora dels cementiris, que disposa d'un espai memorial per dipositar-hi les cendres dels fidels. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va dir que el mossèn del santuari es trobava sovint amb urnes que els fidels deixaven pels volts del temple, amb la voluntat que els seus familiars reposessin a prop de la Verge. Per donar resposta a aquesta demanda, el Bisbat de Girona ha fet l'encàrrec a l'empresa GiemUnik, amb seu a Terrassa, que té la patent mundial en columbaris de ceràmica. L'espai s'ha situat en una sala adjunta a la imatge de la Verge, on els fidels deixen els ciris. S'ha reproduït amb plaques de ceràmica la imatge d'un quadre que feia anys que era a la sala —on es veuen dues mans unides i un colom— i també la imatge del crist que hi ha a la carretera d'accés al temple. Sota de cada peça de ceràmica que forma part dels dos quadres s'hi pot dipositar una urna amb les cendres. Per saber a qui correspon cada peça, s'hi posa una placa transparent amb el nom de la persona.

Els preus per les urnes

Hi ha columbaris individuals, familiars (amb capacitat per a quatre urnes) i també un lloc anomenat “ara comunitària”. En el cas dels individuals, el cost és de 3.000 euros amb una concessió per cinquanta anys, els columbaris familiars tenen un cost de 5.000 euros –també per un període de cinquanta anys–. L'opció més econòmica és l'ara comunitària, amb un cost de 1.500 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.