Societat

El Consorci del Camí del Cid impulsa rutes turístiques per València i Alacant

La corresponent a Alacant comença a Banyeres de Mariola i conclou a Oriola seguint el passos del “Campeador”

El Consorci del Camino del Cid ha publicat recentment una nova guia amb informació pràctica sobre dues rutes incloses en aquest itinerari turístic-cultural al seu pas per les demarcacions de València i Alacant. Aquests recorreguts, en els que la història i la literatura s'entrecreuen, segueixen suposadament els passos que Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador, va efectuar en terres valencianes.

Amb aquesta nova publicació, el Consorci Camino del Cid ha tret a la llum quatre guies que recorren les províncies de Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel i Castelló, culminant-se ara el projecte amb nova informació en el recorregut per Alacant que s'inicia a Banyeres de Mariola i finalitza a Oriola.

El fullet-guia ofereix dades pràctiques de cadascuna de les rutes amb dades com distància entre poblacions, cartografia a escala, espais naturals, allotjaments, relació de cada població amb el Cid -històric o literari-, festes d'interès nacional i internacional o patrimonis de la Humanitat.

Segons s'expressa a la informació del Consorci, «el Camí del Cid és, hui per hui, un mitjà de vida per a molts pobles pels quals discorre», puix no debades ja en són 73 les poblacions incloses en les quatre guies publicades amb els seus recursos patrimonials associats al món medieval, molts dels quals no solen aparèixer en les grans guies de viatges.

Els recorreguts continguts en aquesta guia inclouen les rutes denominades de “La defensa del Sur” i el “Anillo de la taifa de València”, aquesta última en fase de desenvolupament. Aquestes rutes, que travessen 28 espais naturals i 8 poblacions declarades conjunt històric o artístic, es caracteritzen per la seua riquesa i diversitat monumental, històrica, paisatgística i gastronòmica i poden ser recorregudes a peu, amb bicicleta o amb cotxe.

La ruta de “La defensa del Sur” entra a la demarcació d'Alacant per Banyeres de Mariola i finalitza a Oriola, el punt més al sud al que Rodrigo Díaz va arribar a estendre la seua influència. Amb més d'un centenar de quilòmetres de longitud i jalonada per castells defensius, la majoria d'origen almohade, aquest itinerari permet als ciutadans conèixer part de la història del seu territori, el seu valor patrimonial, paisatgístic i gastronòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia