Societat

tribunals

El foc mortal d'Horta podria haver estat un encàrrec

L'advocat de tres de les cinc famílies dels bombers que van perdre la vida el 2009 en l'incendi d'Horta de Sant Joan va demanar ahir que s'aprofundeixi en la investigació sobre l'origen de l'incendi a fi de concloure si aquest va ser encarregat, teoria que sospita el lletrat, que també assegura que el foc va ser indubtablement provocat.

Al juliol farà cinc anys que hi va haver l'incendi que va posar fi a la vida de cinc bombers i que en va ferir de gravetat un sisè. Ahir tornaven a estar citats a declarar als jutjats de Gandesa els dos acusats d'haver provocat l'incendi, Lorenzo Forner i Juan Antonio Paz, els quals es van acollir al seu dret a no fer-ho.

El jutge imputa als acusats un delicte d'incendi forestal intencionat, cinc homicidis imprudents i un de lesions. L'advocat especula que el possible encàrrec estaria relacionat amb l'existència a la zona d'unes mines de bauxita que estaven en desús i que es van reobrir mesos després de l'incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia