Torrent posa en marxa el banc de llibres per al nou curs escolar

El veïnat pot aportar llibres de text i material de consulta fins dilluns 31 d'agost

L'alcaldessa de Torrent, ha visitat el Banc de llibres instal·lat a la placeta Moralets d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta i ha aportat una caixa de material escolar que serà gestionat i repartit entre les famílies més desprotegides del poble. Amb aquest gest, s'hi vol animar els ciutadans a que es solidaritzen amb les famílies amb menors recursos i que entreguen els libres de text d'anys anteriors o material de consulta que ja no utilitzen a casa.

És d'aquesta manera que, la municipalitat torrentina, vol que tots els estudiants puguen accedir a una educació de qualitat, sense que el nivell econòmic de cada família supose un entrebanc per a la seua formació.

El Banc de llibres recull material d'educació Primària (excepció feta del nivell de 6è, que enguany canvia edició) i d'educació Secundària, així com diccionaris i material de consulta, que estiga en bon estat.

Català ha destacat que aquesta iniciativa municipal és un recurs pioner en tota la comarca i pretén ajudar que els més joves no tinguen problemes per poder accedir a l'ensenyament a causa del nivell econòmic de les seues famílies.

Com a incentivació complementària, la municipalitat torrentina destina 40.500 euros per a la inscripció en escoles infantils a xiquets i xiquetes de zero a dos anys, en quotes individuals de 90 euros.

Vora 2.900 alumnes de secundària empadronats a la ciutat, rebrà enguany un ajut de 90,15 € i han estat destinats 65.000 euros per a les beques d'educació infantil i primària. També hi ha ajudes per als estudiants de dansa i l'alumnat de l'Escola d'Adults.

En relació al Banc de llibres, les famílies interessades podran recollir el material a partir del dia 7 de setembre, després de complimentar la sol·licitud corresponent i de fer la tramesa mitjançant el departament de Benestar Social, abans del 31 d'agost.

Més escoles i menys barracons

Des de posicions crítiques amb l'acció de govern municipal, aquesta mesura que s'anuncia i es difon a bombo i plateret, contrasta amb la força que la primera munícep torrentina realitza per la consecució de l'onzena escola de primària i la definitiva erradicació dels barracons existents en molts centres escolars del poble.

La constitució consagra una educació universalitzada i obligatòria i és per això que aquest col·lectius crítics, demanen ara sí i després també, una gratuïtat absoluta dels nivells obligatoris, tot i incloent-hi els llibres. Una vegada més, aquesta mena de propostes, resulten interessants, però no solventen la necessitat d'oferir un ensenyament públic, valencià, científic, coeducatiu, de qualitat i gratuït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.