Societat

solidaritat

Guardó social del Fòrum Impulsa per al rosinc Mohamed El Amrani

El tècnic turístic guia una entitat de suport a famílies i joves en risc d'exclusió

El ‘sommelier' Josep Roca relativitza l'èxit del millor restaurant del món

La Fundació Príncep de Girona, que organitza el Fòrum Impulsa, ha decidit que el guardó social dels premis Fundació Príncep de Girona (FPdGi) del 2014 sigui per al rosinc Mohamed El Amrani. El jove emprenedor, nascut a Chef Chaouen (Marroc) l'octubre del 1992, és un jove inquiet establert a Roses, on va crear l'associació Xarxa de Convivència, una entitat de suport a famílies i joves en risc d'exclusió. El nom del vencedor es va donar a conèixer al restaurant Ocells Perduts, que gestiona la Fundació Oscobe, al nucli de Sant Medir (Sant Gregori).

El Amrani, format a l'Escola de Turisme de Girona, té 21 anys i treballa a l'empresa de comunicació turística Àtica Empordà. Ahir a la tarda El Amrani va explicar que atribuïa el guardó de la FPdGi per la feina de la Xarxa de Convivència de Roses. “Tot i que hi hagi una persona que la lidera, el premi ens ajudarà a desenvolupar projectes de més repercussió social i tenir més eines.”

Cent voluntaris

La Xarxa es dirigeix a joves en risc d'exclusió social o membres de famílies desestructurades, sobretot gent nouvinguda amb problemes en l'adaptació a la vida diària. A la Xarxa, hi col·laboren un centenar de voluntaris de Roses i de l'Alt Empordà, explica el mateix jove. L'any passat, El Amrani va guanyar el premi Jove Emprenedor Social de la Universitat Europea de Madrid i la International Youth Foundation (2013).

El Amrani, que edita el blog www.melamrani.blogspot.com.es, ha col·laborat en més d'un mitjà, com ara el setmanari Empordà i la revista L'Hiperbòlic, i sol participar en el programa Directe 4.0, de Ràdio 4.

El secretari del jurat que ha premiat el rosinc, Sebastián Mora Rosado, secretari general de Càritas a l'Estat, va lloar ahir “l'exemplaritat personal, el treball de base comunitari” d'El Amrani, de qui va explicar que aporta “petites solucions a grans problemes”. En el jurat, també hi són, entre d'altres, el subdirector general de Triodos Bank, Joan Antoni Melé, i Èdgar Vinyals, que va rebre el guardó social del 2012 de la Fundació Príncep de Girona.

L'acte en què es va donar a conèixer el guardó a Mohamed El Amrani es va cloure amb una conversa sobre la responsabilitat social de les persones entre el periodista Josep Cuní, presentador del magazín 8 al dia, de 8 TV, i el sommelier Josep Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, del barri gironí de Taialà-Germans Sàbat.

Josep Roca, foc i cendra

L'enòleg va relativitzar l'èxit del restaurant, considerat el millor del món. “És fotut que et diguin el que ets. Som un titular que es consumeix durant dos o tres dies i tot l'any sedueix. És un discurs endimoniat que ha comprat la gent, i els mitjans. És cert que això ens dóna oportunitats, però sabem que ara som foc i [en el futur] serem cendra”, va dir Josep Roca. El restaurant té en compte la proximitat dels productes i la sostenibilitat, va explicar un dels germans de l'establiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia