Societat

La doctora que va certificar la mort de Benítez va apreciar diverses lesions al cap i braços

La metgessa confirma que l'empresari reduït pels Mossos al Raval va arribar a l'Hospital Clínic en estat crític

La família de la víctima demanarà un informe pericial per demostrar que no tenia una afecció cardíaca

La metgessa de l'Hospital Clínic que va certificar la mort de Juan Andrés Benítez el 6 d'octubre passat ha assegurat aquest dijous davant de la jutgessa que investiga el cas que la víctima presentava diverses lesions i traumatismes al crani i els braços i que també va observar lesions a la cara. La doctora també ha confirmat que la víctima va arribar a l'hospital en estat crític i que era molt previsible la seva mort.

La metgessa ha declarat avui com a testimoni davant la titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona, que investiga la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra al carrer Aurora del Raval.

Segons han informat fonts judicials, la doctora ha ratificat avui el certificat de la mort de Benítez, que ella mateixa va signar la nit dels fets. Durant la seva declaració, ha explicat que li va cridar l'atenció que la víctima presentava lesions recents a la cara, al cap i als braços –presumptament provocades pels agents–, però que davant de l'estat crític que presentava aquestes no van merèixer una atenció prioritària perquè la seva principal preocupació era salvar la vida del pacient.

En aquest sentit, la testimoni ha explicat que Benítez va arribar ja al centre hospitalari intubat, en estat crític, amb aturada cardiorespiratòria i mantingut en vida artificialment, sense que els equips sanitaris poguessin fer res per evitar la seva mort.

De la seva banda, l'advocat de la família de la víctima, David Aineto, ha anunciat que demanarà una prova pericial per demostrar que el mort no patia Wolf-Parkinson-White, una malaltia cardíaca que provoca arítmies i que, segons mantenen els forenses del cas, l'empresari tenia diagnosticada però no es medicava.

Segons l'autòpsia, Benítez va morir per una combinació d'afecció cardíaca, consum de cocaïna i la reducció policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia