Societat

Nova escola després de set anys en un centre cívic

Els 150 alumnes de Castellnou de Bages estrenaran el centre dilluns

Els 150 alumnes de l'escola L'Olivar de Castellnou de Bages estrenaran les aules del nou centre dilluns. L'Ajuntament va rebre ahir les claus de l'edifici després de més de set anys “lluitant” per aconseguir l'escola. L'alcalde, Francesc Martínez, va explicar a l'agència ACN que, des del 2007, els alumnes han hagut de fer classes en un centre cívic on han compartit espai amb un bar restaurant i el consultori mèdic. L'any 2010 es va aprovar el projecte del nou centre, tot i que les obres no van començar fins al 2012 amb l'objectiu que estiguessin enllestides el curs passat. Els treballs, que han tingut un cost de tres milions d'euros, han quedat encallats en diverses ocasions per falta de diners.

“Hem fet classes sota l'escala, al dispensari mèdic, al despatx del metge, a qualsevol racó. Cada any hem anat construint envans per guanyar espai i gairebé hem ocupat tot el centre cívic”, va explicar la directora de l'escola L'Olivar, Montse López, que es va mostrar “molt satisfeta” que, “després de set anys de lluita, esforç, empenta i coratge”, finalment, aquest dilluns, els 150 alumnes del centre podran estrenar les instal·lacions.

Tot un poble

Avui, dissabte, el poble sencer es mobilitzarà per traslladar tot el mobiliari i material educatiu a la nova escola. Aquesta acció tancarà set anys de periple. L'any 2000 es va perdre l'escola rural del poble situada al nucli antic, però el 2007 el consistori va decidir recuperar-la i, des de llavors, els alumnes han fet classes en unes instal·lacions provisionals ubicades al centre cívic. Martínez va explicar que la situació econòmica de crisi va fer endarrerir les obres i encallar els treballs diverses vegades, i ha agraït la “paciència” de tota la comunitat educativa per la falta d'espai. El mes d'abril del 2012 es va fer l'acte simbòlic de col·locació de la primera pedra de la nova escola i l'objectiu era que el curs 2013/14 els alumnes ja poguessin fer classes al nou centre. Amb tot, segons ha relatat Martínez, “la falta de finançament va fer que les obres s'anessin endarrerint”. Des d'aleshores, el consistori ha rebut diferents dates d'obertura del nou centre, fins que fa poc més d'un mes una reunió entre Ensenyament i l'empresa adjudicatària de les obres va permetre arribar a un acord i desencallar el pagament de quotes encara pendents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roquetes reunirà xefs de renom al certamen GastroCaça que farà a l’octubre

Barcelona
Societat

Mor Vicenç Prats Bagué, el carnisser de Palamós que filmava i tocava el violí

SOCIETAT

Quinze consultes més quan s’ampliï el CAP de Can Gibert

girona
canvi climàtic

‘Beryl’ toca terra com a huracà de categoria 1 prop de la costa de Texas

barcelona
SOCIETAT

Comencen setze mesos de treballs del corredor ràpid entre Salt i Girona

SALT / Girona
educació

El retard en les adjudicacions desperta protestes dels sindicats i Educació diu que és “un problema tècnic”

barcelona
Medi AMbient

Mataró descobreix els entorns amb 10 itineraris per anar a peu o amb bicicleta

Mataró
SALUT

Un nou servei escurça l’estada dels nounats a l’Hospital de Can Ruti

Badalona

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona