Jornades de l'escamarlà i el peix al cap de Creus
Una vintena de restaurants de l'Escala també fan les jornades del suquet
Els municipis de Llançà, el Port de la Selva, Colera i Portbou, tots de la zona de “la mar d'amunt”, celebren fins al 29 de juny la primera edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Escamarlà i el Peix del Cap de Creus, per donar valor a la gastronomia local. Durant dos mesos, un total de 24 restaurants dels quatre pobles oferiran diversos menús, en què els productes estel·lars seran el peix i l'escamarlà del cap de Creus. Un dels objectius de la campanya és donar a conèixer els productes de qualitat de la zona a l'inici de la temporada turística.
L'oferta de menús estarà acompanyada de nombroses activitats relacionades amb el món culinari, que potenciaran els productes i l'entorn de la zona, com passeigs en barca pel litoral del nord de la Costa Brava, visites a vinyes i cellers, tasts d'olis, la mostra d'art contemporani dedicada al vent Tramuntanart, o inclús un festival de màgia amb una mostra de sabors.
El suquet, a l'Escala
També entorn del peix, l'Escala celebrarà del 5 al 25 de maig les XIX Jornades del Suquet, en què gairebé una vintena de restaurants oferiran menús de cuina elaborada amb diverses versions del tradicional suquet de peix. Tots els menús tindran com a element en comú la famosa anxova de l'Escala, que serà el producte principal dels primers plats.