territori

Quaranta-cinc quilòmetres nedant en aigües obertes per combatre el càncer

Onze nedadors de diversos clubs de la demarcació intentaran travessar el Golf de Sant Jordi, els propers 5 i 6 de juliol

S'imaginen nedar 45 quilòmetres (21 milles nàutiques) en aigües obertes? Aquest és el repte que s'han proposat onze nedadors de diversos clubs de la demarcació de Tarragona, el pròxim 5 o 6 de juliol, en funció dels fenòmens meteorològics. Sota el nom de 'El gran repte per seguir lluitant', l'objectiu, que serà el primer cop que s'intenta, és creuar tots junts el Golf de Sant Jordi, des de la Punta del Fangar del Delta de l'Ebre fins al Cap Salou, un trajecte que comporta fer-lo unes dotze hores. La iniciativa és per recaptar diners, mitjançant casquets de bany, per l’estudi 'Càncer de mama hereditari a la demarcació de Tarragona', que desenvolupen investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili.

El primer creuament del Golf de Sant Jordi és una travessia en aigües obertes de 45 quilòmetres, convertint-se en la distància més llarga en la disciplina de natació a mar obert que es fa a Europa. D’altres travessies com l’Estret de Gibraltar, amb 15,5 quilòmetres, el Golf de Roser amb 16, el Canal de la Mànega amb 35 o la Capri – Nàpols, queden lluny del que els nedadors s’han proposat fer.

Els onze nedadors que participaran en aquesta fita són de diferents clubs esportius de la demarcació de Tarragona. L’equip l’integra Jordi Cervera i Pau Fontgivell, del CN Reus Ploms; José Javier Montón i Gemma Zapater, del CN Tarraco; Maxi González, del CE Prades; i Gerard Gómez, Joan Baiges, Eduard Miralpeix, Toni Pérez-Portabella, Joan Carles Adell i Pep Anglès, del Cambrils Club Natació.

"Aquesta idea va sorgir quan els quatre nedadors del Cambrils Club Natació vam creuar l'Estret de Gibraltar el 2012", ha explicat a Reusdigital.cat Gerard Gómez, un dels participants en la travessa. En aquest sentit, Gómez assegura que "volíem fer una cosa a prop de casa nostra, i un dia parlant vam decidir fer aquest recorregut". D'aquesta manera, els nedadors estaran entre dotze hores i catorze nedant, sempre al ritme de l'esportista més lent, i s'estima que la mitjana serà de 3.500 metres per hora.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia