Societat

Una mestra de la presó d'Alacant, amenaçada pel fet de parlar català

L'Associació El Tempir d'Elx (Baix Vinalopó) va denunciar ahir un altre cas de discriminació lingüística. Segons l'entitat, la professora M. Carme Viudes, del centre penitenciari de Fontcalent, ha rebut vexacions i amenaces per part d'un funcionari de la presó per haver-li parlat català. La professora, contractada recentment per treballar a la presó, va anar al seu despatx a fi d'obtenir un permís per poder moure's al centre. Entre altres qüestions, el funcionari li va dir que havia de parlar “espanyol, no valencià” perquè “treballava per a l'Estat espanyol i no em dóna la gana que em parlen valencià”, i va advertir que tindria problemes si continuava emprant la llengua al centre.

Segons el comunicat d'El Tempir, la professora va defendre en tot moment el seu dret a expressar-se en la llengua cooficial del País Valencià i, tot i obtenir el permís sol·licitat al funcionari, aquest va insistir en les seues amenaces si s'expressava en català. “Em va recordar que no podria parlar-li valencià en pròximes ocasions perquè, segons ell, si m'obstinava en aquesta conducta, tindria problemes a Fontcalent”, assenyala en la denúncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia