Vallès Oriental

La subhasta de materials dóna el tret de sortida al desmantellament de Sati

El degoteig d’acomiadaments continua, i recentment nou treballadors més han deixat l’empresa

La maquinària i altres materials de l’empresa Sati Grupo Textil se subhastaran el 26 de juny, tot i que ja es poden presentar ofertes pels lots a través d’internet.

És el tret de sortida cap al desmantellament de les àmplies instal·lacions que el grup, en concurs de creditors des de juliol passat i en liquidació des del novembre, tenia a la Garriga. El material surt a subhasta per un valor global aproximat inferior a un milió i mig d’euros. Algunes de les principals màquines ja s’han venut en el procés de liquidació obert després de l’adjudicació de les unitats productives que el jutge va aprovar la tardor passada.

El desmantellament de la maquinària accentua la incertesa sobre la continuïtat de l’activitat a les instal·lacions actuals. Els edificis que ocupava Sati formaven part de les garanties hipotecàries de l’empresa amb els creditors bancaris, sobretot després que la societat patrimonial Domus Tejidos de Decoración també caigués en suspensió de pagaments el novembre passat. L’actuació de les entitats bancàries sobre els terrenys i les instal·lacions de la Garriga determinaran el futur de les naus. Es calcula que les entitats tenen opció d’executar les hipoteques un any després de la declaració del concurs.

En aquestes instal·lacions hi ha una mínima activitat de la divisió de decoració, que es va adjudicar una societat vinculada a l’últim director general de Sati. En canvi, la divisió de teixits tècnics que es va adjudicar l’empresa francesa Mortelecque, comença a executar el pla industrial que acompanyava la seva oferta. La configuració de les instal·lacions de la Garriga suposa un entrebanc per al desenvolupament de l’activitat, i les fonts consultades assenyalen que pren cos l’opció d’estudiar un traspàs en unes naus més ajustades a les seves necessitats, molt probablement a la mateixa comarca del Vallès.

Aquesta divisió es va adjudicar amb una plantilla de 37 treballadors. La de teixits de decoració, preveia conservar-ne més de mig centenar, però mentre les previsions del grup Mortelecque tenen opcions de conservar-se, a la divisió de decoració (coneguda ara com Sati Fabrics) s’estan produint alguns canvis. Primer va ser el trasllat de les activitats d’oficines a unes instal·lacions a Barcelona i, posteriorment, l’acomiadament de nou dels treballadors que s’hi van desplaçar.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia