Girona, «una ciutat poètica»

Revistes de viatges i diaris estrangers destaquen l'encant i l'ambient màgic de la zona del Barri Vell de la capital gironina

Pirineos.

Aquesta revista titula a portada «Girona, homenatge a la bellesa» i en el text introductori a un reportatge de vuit planes subratlla «els instants poètics» que ofereix la ciutat als visitants primerencs. Les imatges d'una ciutat «teixida per rius i ponts» o «els moments màgics» que ofereix la visita a la catedral són alguns altres dels aspectes en què para esment aquesta revista especialitzada.

Visão Vida & Viagens.

«Una ciutat de llegendes» serveix a aquesta revista portuguesa com a titular, i en el text no dubta a afirmar que la ciutat «encanta a qui la visita». Les façanes pintades de l'Onyar, el passeig pel Barri Vell –«un dels més ben conservats d'Europa»– i la majestuosa catedral també tenen la seva referència, però és dels jardins dels Alemanys que asseveren que és «per alguns un lloc únic al món» i que el passeig per la muralla «quedarà gravat a la nostra memòria».

Diário do Sul.

Una plana sencera d'aquest diari es va dedicar a Girona, i la seu d'El Punt, la Farinera Teixidor, va ser l'edifici escollit per a la fotografia més gran, ja que en el text es destacava el llegat de Rafael Masó. No passava per alt el passat de prostitució de l'antic barri xino o les visibles obres del TAV. Malgrat tot, considerava que les cases de l'Onyar i el Barri Vell «propicien a Girona aquest aire tan especial».

Le Nouvel Observateur.

Aquesta prestigiosa revista francesa, amb més de 500.000 lectors, fa un joc de paraules per titular «Girona, la crema catalana» i destaca que un passeig per la ciutat suposa «un itinerari poètic» i considera la ciutat com «una Florència catalana». El text acaba reconeixent que a 100 quilòmetres de Barcelona hi ha «una altra Catalunya, màgica i poètica».

Plus.

Revista estatal amb 110.000 exemplars, encapçala el reportatge «Girona, la ciutat del color», amb una panoràmica de les cases de l'Onyar i el cromatisme que suposen dos esdeveniments com l'exposició de flors o les processons de Setmana Santa. En aquest cas, fan esment de la visió que va donar l'intel·lectual George Steiner.

Viajes.

La prestigiosa revista del grup National Geographic repassa en el seu contingut tots els elements del Barri Vell i s'entreté en racons i en visions per enaltir la bellesa del call.

Le Journal de l'Evasion.

Aquesta publicació belga diu que Girona és una «joia de l'arquitectura que conserva l'encant i l'ambient medieval».

España.

Admet que una primera visita pot fer venir ganes al visitant de quedar-se per sempre a Girona i destaca que la ciutat «enamora» i «captiva».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.