Societat

Els controladors aeris francesos desconvoquen la vaga

El sindicat UNSA anuncia el final de la mobilització, programada fins diumenge, després d'una reunió amb el govern

Les dues jornades de vaga han suposat la cancel·lació del 20% dels vols previstos

Els controladors aeris francesos han posat fi a la vaga impulsada per la Unió Nacional de Sindicats Autònoms (UNSA-ICNA), que va començar aquest dimarts 24 de juny i que estava programada fins al diumenge 29 del mateix mes. L'aturada ha obligat a cancel·lar el 20% dels vols previstos a França i s'ha fet notar a aeroports d'arreu d'Europa.

El sindicat ha anunciat aquest dimecres al vespre el final de la vaga hores després d'una reunió amb el secretari d'Estat de Transport, Frédéric Cuvillier. En un comunicat, UNSA-ICNA constat que a la trobada s'ha produït un “avenç” i “s'ha expressat la gravetat i al urgència de la situació”. També assenyala que el representant governamental “reconeix la importància de la necessitat d'inversió” per a la navegació aèria.

El sindicat considera que encara que no han cessat les seves reivindicacions, la protesta “ha complert el seu objectiu”.

La central va convocar la vaga en contra del pla francès de control del trànsit aeri que s'ha de presentar el proper dia 30 a Brussel·les, ja que considera que no ofereix mitjans suficients i posa en perill els imperatius de seguretat i qualitat del servei. Segons el sindicat, l'increment del trànsit i el descens en la xifra de treballadors col·loca la navegació aèria “en una situació insostenible” si no es reforça la seva capacitat financera per modernitzar el sistema i permetre noves contractacions.

Les dues jornades de vaga han suposat la cancel·lació del 20% dels vols programats des de París, segons la Direcció General d'Aeronàutica Civil (DGAC). Aquest dijous estava previst que només es cancel·lés el 5% dels vols programats.

La mobilització dels controladors francesos ha afectat de retruc la circulació aèria a altres països. A l'Estat espanyol les companyies han cancel·lat el 20,6% del total de 261 vols programats avui amb aeroports francesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia