Sant Feliu torna a reclamar un radar al tram de la C-59 on va morir un ciclista dijous
En poc més de dos anys, tres persones han perdut la vida entre Caldes i Sant Feliu
L'alcalde de Sant Feliu, Pere Pladevall (PSC), ha tornat a demanar a la Generalitat mesures per millorar la seguretat viària al tram de la C-59 entre Caldes i Sant Feliu.
L'alcalde Pladevall reitera la petició per a la instal·lació d'un radar o d'una tanca central de formigó que separi els dos sentits de circulació i eviti les topades frontals després que aquest dijous a la tarda el conductor d'un tot terreny que circulava en sentit nord envestís mortalment un ciclista que baixava en direcció Caldes. La víctima és Raül Martínez, de 34 anys i veí de Bigues, que va morir al mateix lloc de l'accident a causa de les ferides que va patir. Anava amb dos ciclistes més que en van sortir il·lesos perquè anaven uns metres separats. El conductor del tot terreny, veí de Terrassa, va patir lesions menys greus i va ser traslladat a l'Hospital General de Granollers.
El mateix dijous al vespre, Pere Pladevall va enviar un correu electrònic a Ferran Camps, sotsdirector general d'explotació viària del Departament de Territori i Sostenibilitat, demanant-li una actuació urgent. Cada any hi ha un mort en aquest mateix punt, situat a la zona de Can Prat de Baix, diu l'alcalde. Està en terme de Caldes però afecta la gent de Sant Feliu. Pladevall creu que la instal·lació d'un radar faria que els vehicles correguessin menys. N'hi ha en altres punts de la C-59 que no són tan perillosos, comenta. Segons Pladevall, la Generalitat ja els ha confirmat que no veu bé la construcció d'una mitjana central per separar els dos sentits de circulació. Ell, però, entén que la reducció de la velocitat màxima que s'hi ha aplicat modificant la senyalització no és suficient. Tampoc l'augment dels controls amb radars mòbils dels Mossos que hi ha hagut.
Segons les dades històriques d'accidents mortals recollides per EL 9 NOU, el tram de la C-59 entre Caldes i Sant Feliu acumula tres víctimes mortals en poc més de dos anys. El 27 de maig de 2012 un jove de Sabadell va morir quan el cotxe on anava va bolcar i va incendiar-se. El 30 de gener de l'any passat un veí de Sant Feliu de 68 anys va perdre la vida en un xoc frontal entre dos turismes. Aquest sinistre ja va provocar la primera petició de mesures a la Generalitat per part de l'Ajuntament. Un mes després, Pladevall va aprofitar la presència al poble del director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, per tornar a reclamar la millora de la seguretat viària en aquest tram.
Des de l'1 de gener de 2010, tot el tram vallesà de la C-59, entre Mollet i Castellterçol, suma set accidents de trànsit tres en terme de Caldes, dos a Sant Feliu i dos a Castellterçol amb vuit víctimes mortals.