Societat

El Ripollès enceta la temporada de la carn de vedella

Un total de tretze restaurants participen en aquesta campanya gastronòmica

S'ha iniciat amb unes jornades

El Ripollès té bona vedella i, per demostrar-ho, tretze restaurants de la comarca han organitzat la temporada gastronòmica de la carn d'aquest animal perquè tothom en pugui tastar. L'esdeveniment ha començat aquesta setmana i s'allargarà fins al 27 de juliol. Amb aquesta campanya, també es volen promocionar les marques de qualitat de vedella sorgides al Ripollès.

Una jornada tècnica, dilluns, va servir per donar el tret de sortida a la temporada. Hi van participar mig centenar de persones: alumnes de diversos cursos del Consorci Ripollès Desenvolupament, carnissers, ramaders, productors i també restauradors. La jornada va tenir una primera part més pràctica al mas Les Coromines de Campdevànol, una explotació ramadera de cria i engreix ecològic de vedella, on carnissers de Ripoll van especejar una vedella.

Tot seguit, l'acció es va traslladar a la Fonda Xesc de Gombrèn, on es va presentar la temporada gastronòmica de la vedella i es va fer una xerrada sobre innovació a la cuina de la vedella, a càrrec dels cuiners Francesc Rovira (de la mateix Fonda, amb una estrella Michelin) i Marc Agud (restaurant Crocus de Ripoll). Com no podia ser d'una altra manera, la jornada va acabar amb una degustació dels plats amb vedella.

Així doncs, fins al 27 de juliol els visitants i veïns del Ripollès podran degustar menús als restaurants que participen en aquesta iniciativa elaborats amb les marques de qualitat Vedella de Ramaders del Ripollès, amb vedells que mamen de les seves mares i pasturen com a mínim durant quatre mesos, i Vedella Blanca de Muntanya de Ramaders del Ripollès, amb vedells que mamen de les seves mares i pasturen des del naixement fins al sacrifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera