Societat

Brussel·les expedienta l'Estat per la construcció de la MAT a Santa Coloma de Gramenet

La Comissió Europea obre una investigació per esbrinar si es van fer estudis d'impacte ambiental

L'executiu comunitari adverteix que el projecte pot tenir “efectes significatius” en el medi ambient i les persones

La Comissió Europea (CE) ha obert aquest dijous un procediment d'infracció a l'Estat espanyol perquè suposadament no hauria fet estudis d'impacte ambiental abans de construir la línia de molt alta tensió (MAT) entre Sentmenat i Santa Coloma de Gramanet. La CE ja ha enviat una carta al ministeri d'Afers Estrangers espanyol.

Segons han informat fonts comunitàries, Brussel·les “ha llançat una investigació per esbrinar si les autoritats espanyoles han aplicat correctament la important legislació mediambiental europea”.

“Abans d'autoritzar un projecte, les autoritats competents han d'haver-se assegurat que s'ha fet l'estudi d'impacte ambiental corresponent i, a més, posar-lo a disposició del públic”, recorden. La Comissió “creu que l'Estat no ha complert les seves obligacions” i ara li dóna dos mesos de termini per respondre a la seva carta i donar explicacions.

Si la resposta no és satisfactòria la CE passarà a la següent fase, la de l'”avís motivat”. Brussel·les aportarà aleshores “proves que s'està incomplint la legislació i que hi ha una infracció”.

L'expedient a l'Estat espanyol s'obre després de “les preocupacions expressades en una pregunta parlamentaria” per un eurodiputat.

L'executiu europeu considera que la construcció de la MAT entre Sentmenat i Santa Coloma de Gramenet pot provocar “efectes significatius en el medi ambient i també en les persones, per la natura i la situació del projecte”. A més, adverteix que cal “tenir en compte especialment que la línia elèctrica que transportarà més potència creua una de les regions més poblades d'Espanya, l'àrea metropolitana de Barcelona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia