Societat

Solidaritat

De La Caixa a la cooperació internacional

Una empleada de l'oficina de Mont-ras participa en un programa de voluntariat de l'entitat

Viatjarà per segon any a una de les zones més pobres de Bolívia, el Chaco, per ajudar al desenvolupament de la població guaraní

Eva Sánchez, una treballadora de La Caixa a l'oficina de Mont-ras, dedicarà per segon any les vacances a viatjar a una de les zones més pobres de Bolívia, el Chaco, per col·laborar amb l'ONG Acció Contra la Fam en l'ajuda al desenvolupament de la població guaraní. És l'única participant gironina en la vuitena edició del projecte Cooperants Caixa, amb què l'Obra Social La Caixa ha becat 40 treballadors de l'entitat per participar com a voluntaris en projectes de cooperació al desenvolupament.

“Sempre he estat interessada en temes de cooperació i va ser una sort que La Caixa oferís l'oportunitat participar en un projecte internacional”, assenyala l'Eva, que qualifica l'experiència de l'any passat de “satisfactòria i gratificant”. D'aquí que repeteixi. Marxarà en l'últim torn del programa, cap a l'octubre-novembre, durant tres setmanes. Encara no sap els detalls de la seva tasca aquest any al Chaco, una zona allunyada de la civilització on Acció Contra la Fam intenta que la població guaraní pugui arribar, a través de la ramaderia i l'agricultura, a mantenir-se amb un autoconsum òptim –“que els nens no facin només un àpat al dia sinó quatre”, diu l'Eva– i fins i tot amb venda per poder-se autofinançar. L'Eva va centrar-se l'any passat a fer enquestes sobre la primera fase del projecte –en què es van incorporar animals a les diferents comunitats i es van finançar infraestructures–i també a fer tallers als poblets de tècniques administratives, comercials, organitzatives... “L'objectiu és fer una participació humana i no tan sols econòmica per part de l'obra social”, deixa clar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia