Osona/Ripollès

Festa de la cervesa a Ripoll

La Barricona de Ripoll acull una gastrofira de la cervesa amb concursos, àpats i visites guiades.

Brewtast és el nom de la gastrofira dedicada a la cervesa que aquest cap de setmana es viurà a la Barricona de Ripoll i que organitza la cooperativa del restaurant La Barricona i la cervesera artesana La Calavera.

Aquesta última s'ha consolidat com la cervesa de la comarca –tot i que també hi ha La Minera de Sant Joan– i ja distribueix a Barcelona, Girona i d'aquí a dos mesos té previst fer el salt a la resta de l'Estat espanyol. Amb només quatre anys de vida ja produeix set tipus de cervesa artesana diferent.

Albert Lambert, membre de la cooperativa, explica que “estem molt contents per la bona acollida que està tenint la cervesa, tant entre els que hi entenen com els que no”.

L'èxit de la cervesa La Calavera va fer que l'any 2013 ampliessin la cooperativa i muntessin un obrador en una nau del polígon Cal Gat de Sant Joan, tenint en compte que tot just havien començat el 2010 “amb petites produccions a casa”.

La fusió de menjar i cervesa que representa aquesta cooperativa ripollesa els ha portat a organitzar el Brewtast, que començarà aquest divendres i s'allargarà fins diumenge “i està obert a tothom i amb entrada lliure”, diu Lambert.

Pels visitants de fora del Ripollès s'ha habilitat un espai just al costat de la masia per poder-hi acampar. A la fira hi participaran una desena de cervesers artesans d'arreu de Catalunya i també formatgers, que elaboraran formatges amb cervesa. També s'aprofitarà la fira per estrenar dues cerveses artesanes noves “amb la col·laboració dels elaboradors”,
La cervesa La Calavera, a punt de fer el salt a l'Estat
diu Lambert, i també hi haurà una botiga de cerveses “exclusives o rares” que estarà ubicada al paller.

La fira tindrà dos concursos: el de Homebrewtast, on participaran 11 elaboradors artesanals i semiprofessionals, i el de Burritos Tòxics, on guanyarà el que més en mengi en un temps determinat. La fira es completarà amb visites guiades a l'obrador de cerveses a Cal Gat, el Sopar del Llúpol, tant divendres com dissabte a la nit, les brases, on qui vulgui podrà menjar a base de carn a la brasa, i tot plegat amenitzat amb música.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.