Societat

El sostre de Can Luna de la Garriga cedeix

L'Ajuntament va adquirir les naus fa uns mesos, però encara no s'hi fa res

Vuit mesos després que el vell complex de la fàbrica de Can Luna de la Garriga (Vallès Oriental) passés a ser de propietat municipal, la temença que alguna part de l'edifici estava en mal estat s'ha fet realitat. Diumenge passat es va esfondrar un bon tros de la teulada de la nau que dóna al passeig del Congost. En el moment de l'ensorrada de la teulada no hi havia ningú a dins ni al passeig del Congost, de manera que els danys només són materials. Ara, mentre s'analitzen les causes de l'esfondrament de la teulada, l'afectació real de l'edific i després el consistori decideix què fer-hi, l'esvoranc que ha deixat obert la teulada es taparà amb tendals.

Concretament, van ser 116 metres quadrats que van caure. Segons el primer informe tècnic, una de les encavallades de fusta triangulars que aguantaven les bigues d'aquell tram va cedir. A primera vista i a l'espera d'un informe tècnic més exhaustiu, semblaria que les goteres que s'havien detectat en aquesta gran nau de la banda de ponent hi van anar fent malbé la fusta d'una de les encavallades fins que la van podrir del tot, per això, l'Ajuntament tem que el problema vagi més enllà de la teulada.

Tot i l'estat d'aquesta part de l'edifici, Can Luna també té una part nova que està en bon estat. En aquesta part, on hi havia hagut el magatzem de la fàbrica, ara és magatzem municipal, i una part contigua, també de construcció més recent, estarà destinada a Càritas, que hi tindrà el rebost d'aliments. “Els de Càritas podran estar aquí sense problemes. Aquesta part, més nova i feta amb altres materials, està en bon estat”, assegura l'alcaldessa, Meritxell Budó.

Si bé ja hi havia hagut un primer esbós de projecte d'usos per a Can Luna, la realitat econòmica ha fet pensar a encarregar un nou pla d'usos a especialistes de la Diputació. I serà amb els resultats d'aquest estudi que es decidirà. En tot cas, es farà “per fases i per necessitats”, afirma l'alcaldessa. El recinte de Can Luna va passar a ser de propietat municipal per la signatura d'un conveni amb la propietat de la fàbrica. Els propietaris cedien les naus i, a canvi, l'Ajuntament els cedia un terreny a la zona industrial de Can Terrers. Aquestes operacions van costar un milió d'euros a l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia