Osona/Ripollès

Manlleu vol ajornar la construcció de la rotonda del carrer Cavalleria

L'adjudicació de les obres, que ja s'havia d'haver fet, de moment s'ha congelat. El motiu és que s'està valorant la possibilitat de destinar els diners que s'hi havien d'invertir en reparar els danys provocats per l'aiguat de fa uns dies.

Les destrosses que va provocar l'aiguat a Manlleu, especialment visibles a la malmesa pista de parquet del pavelló i al tram esfondrat del canal industrial, pot tenir un efecte secundari: que s'acabi ajornant la construcció de la rotonda del carrer Cavalleria amb el passeig de Sant Joan. L'Ajuntament valora aquesta possibilitat amb l'objectiu, prèvia autorització de la Diputació de Barcelona, de destinar els 350.000 euros que s'hi invertirien a l'arranjament del canal. “Ho estem valorant. Volem veure si seria possible que ens autoritzessin a traslladar aquests diners per fer front a les despeses ocasionades pels danys de l'aiguat”, admet l'alcalde de Manlleu, Pere Prat.

La mostra més clara d'aquesta intenció és que les obres de la rotonda, que quan s'executin significaran la desaparició del controvertit semàfor del carrer de la Cavalleria, ja s'havien d'haver adjudicat la setmana passada. I no es va fer. L'Ajuntament sap que si s'adjudiquessin l'empresa automàticament adquiriria uns drets, fet que sumaria un grau de dificultat al canvi de destinació dels diners. Per aquest motiu, a l'espera d'acabar-ho de valorar, s'ha deixat l'adjudicació sobre la taula. L'equip de govern vol tenir presents totes les variables. D'una banda, la convicció de voler tirar endavant una de les obres importants del mandat que resoldria un punt conflictiu del trànsit sobretot per als veïns dels barris de la Cavalleria i de la Salut, però, de l'altra, també la dificultat de gestionar la coincidència en el temps d'obres d'envergadura a la cruïlla del carrer de la Cavalleria, al pont de Can Molas i al tram del canal entre La Salle i Prasfarma, cosa que podria provocar un caos circulatori. I, entremig, la necessitat de finançament per fer front als danys de l'aiguat. De la síntesi d'aquests arguments n'haurà de sortir la decisió final, però, si la Diputació s'hi avé, sembla cantat que s'optarà per canviar el destí dels diners. I la rotonda del carrer de la Cavalleria haurà d'esperar a un proper mandat.

La que sí que es farà és la del pont de Can Molas, que puja a 240.000 euros. També la paga la Diputació. Van tard. La previsió era que les obres comencessin el 30 de juny, però dificultats en el concurs –hi va haver una baixa considerada temerària– va obligar a nous passos burocràtics que n'han endarrerit els terminis.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.